Wellnessboyz-parivaljakko somettaa Iisalmen puolesta Kuopiossa.
Mainonta

74100 – Lupa somettaa: Iisalmi soluttaa agentteja Suomen opiskelijakaupunkeihin

29.8.2024 13:34
Mikko Perttunen
Nuoret vaikuttajat tuovat esille Iisalmea ja sen yrityksiä omilla asuinpaikkakunnillaan.

Menneenä keväänä Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -yritys- ja oppilaitosverkosto rekrytoivat agenteikseen somessa ja opiskelu- ja harrastusverkostoissa aktiivisia nuoria kertomaan Iisalmesta ja sen yrityksistä Suomen suurimmissa opiskelijakaupungeissa ja somessa.

Tavoitteena on houkutella nuoria osaajia Iisalmen seudun ura- ja opiskelumahdollisuuksien pariin.

30 hakemuksen joukosta valittiin yhteensä kahdeksan nuorta vaikuttajaa ympäri Suomea By Iisalmi -agenteiksi. Heistä neljä toimii agenttipareina.

Yksi agentiksi valitsemisen ehto oli aktiivinen sisällöntuotanto ja seuraajakunta somessa. Tarkoituksena ei kuitenkaan ollut hakea koko kansan tuntemia vaikuttajia, vaan tavallisia, ennakkoluulottomia ja innostuneita nuoria, joihin muiden samanikäisten on helppo samaistua.

Mikro- ja nanovaikuttajuus ovat markkinoinnissa nousevia trendejä.

Iisalmesta muistutetaan, että mikro- ja nanovaikuttajuus ovat markkinoinnissa nousevia trendejä.

Nyt lukukausien alkaessa agentit pääsevät tekemään omissa kotikaupungeissaan Iisalmen yrityksiin liittyviä tehtäviä, joista he julkaisevat sisältöjä sosiaalisen median kanaviinsa. Agentit toimivat Jyväskylässä, Seinäjoella, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä.

– Agenttien avulla Iisalmi tulee tutuksi opiskelijaverkostoissa eri puolella Suomea hauskalla, nuorten osaajien omaa luovuutta hyödyntävällä tavalla. Agenttimme tuntevat omat opiskeluverkostonsa, ja osaavat soluttautua niihin tavalla, joka toimii nimenomaan nuorten näkökulmasta, Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski kertoo tiedotteessa.

 Koski koordinoi By Iisalmi -brändiverkostoa ja -markkinointia.

– Pienen kaupungin on uskallettava käyttää rohkeasti uusia, oivaltavia tapoja herättää kiinnostusta erottuakseen massasta, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen lisää.

Tehtävävaiheessa keskiöön nousee neljä By Iisalmi -verkostoon kuuluvaa yritystä: Olvi, Normet, Ponsse ja Geneleg.

– Agentit laativat ehdotukset siitä, millaisilla tempauksilla tai toimilla he tuovat kutakin yritystä omissa verkostoissaan ja omalla opiskelupaikkakunnallaan esille, ja me täältä Iisalmesta käsin autamme idean viimeistelyssä sekä tietysti osallistumme somenäkyvyyden vahvistamiseen, Koski kertoo.

MAINOS