Daniel Hallberg, Bill Schumacher, Erik Westerström ja Taito Kawata ovat mukana yhteistyössä.
Toimistot

Cocoan ja FLX:n yhteistyö luo ohjaajavaihtoa Pohjanlahden yli

6.9.2024 8:23
Mikko Perttunen
Suomalaisyhtiön edustukseen muun muassa Cannes Lions Grand Prix -voittaja.

Helsinkiläinen tuotantoyhtiö Cocoa ja palkittu ruotsalainen tuotantoyhtiö FLX ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä yritykset tulevat tekemään yhteistyötä ohjaajien vaihtamisessa markkinoiden välillä.

FLX on yksi Skandinavian johtavista tuotantoyhtiöistä, joka on mainostuotantojensa lisäksi tunnettu tv-sarjoista, kuten Solsidan ja Bonusperhe sekä elokuvista Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi, Solsidan-elokuva ja Bertin päiväkirja.

Yhteistyö tuo palkittuja ruotsalaisia ohjaajia Cocoan edustettaviksi Suomessa, ja erityisesti suomalaista 3D- ja VFX-osaamista viedään puolestaan Ruotsiin.

Ohjaajat Bill Schumacher, Daniel Hallberg ja Erik Westerström siirtyvät Cocoan edustukseen Suomen markkinoille. Kolmikosta Hallberg voitti kaksi vuotta sitten ohjaajana Grand Prix -palkinnon Cannes Lions -festivaaleilla.

– On todella jännittävää saada edustus Suomesta. Vihdoinkin ohjaukseni ja huumorini ovat ruotsalaista vientitavaraa, Hallberg sanoo.

FLX puolestaan edustaa jatkossa Taito Kawataa Ruotsin markkinoilla. Kawata tunnetaan visuaalisen tarinankerronnan taidoistaan ja esimerkiksi ensimmäisen suomalaisen Netflix-sarjan, Dance Brothersin, ohjaajana. Tavoitteena on tulevaisuudessa viedä lisää suomalaisia ohjaajia Ruotsin markkinoille.

– On hienoa, että saamme mahdollisuuden edustaa palkittuja ruotsalaisia ohjaajia. Yhtä innoissamme olemme siitä, että voimme avata ovia suomalaiselle osaamiselle Ruotsin markkinoille sekä ohjauksen että VFX:n saralla. Huippuosaamista Suomessa nimittäin riittää, Anton Molander Cocoalta kertoo tiedotteessa.

Muokattu klo 8.42: Lisätty Hallbergin kommentti.

MAINOS