Eurajoen radio- ja tv-asema. Kuva: Digita
Viestintä

Digita aloittaa muutosneuvottelut – vaikuttavatko säästötarpeet radio- ja tv-lähetysten häiriöttömyyteen?

5.9.2024 8:13
Mikko Perttunen
Irtisanomisuhan alla on 50 työntekijää.

Radio- ja tv-verkkojen operaattori Digita aloitti tänään muutosneuvottelut, jotka koskevat kaikkia yhtiön kenttäorganisaation työntekijöitä ja niiden tukitoimintoja.

Digita hallinnoi, rakentaa ja ylläpitää koko Suomen radio- ja tv-verkkoja lähetysasemineen ja mastoineen. Yhtiön kenttäorganisaatio huoltaa ja ylläpitää lisäksi mobiili- ja viranomaisverkkoja.

Leikkaukset vaikuttavat yhteensä 80 työntekijään.

Työnantajan alustava arvio on, että kenttäorganisaatioon ja tukitoimintoihin kohdistuvat leikkaukset vaikuttavat yhteensä 80 työntekijään, kun mukaan otetaan sekä työtehtävien muutokset että irtisanomisuhan alla olevat henkilöt. Irtisanomisuhan alla on 50 työntekijää.

Ammattiliitto Pron tiedotteen mukaan Digitan 26 miehitetylle lähetysasemalle jäisi rajujen leikkausten jälkeen keskimäärin yksi työntekijä asemaa kohden, joka ei työturvallisuussyistä yksin voi esimerkiksi kiivetä mastoon.

Pron arvion mukaan radio- ja tv-lähetysten sekä viranomaisverkkojen huoltotyöt ja viankorjaukset voivat jatkossa hidastua huomattavasti, kun päteviä asiantuntijoita ei ole kentällä riittävästi. Tämä voi näkyä pitkinäkin toimintahäiriöinä kyseisissä verkoissa.

– Ymmärrämme, että tilanne on raskas työntekijöillemme. Selvää on, että liiketoimintojen lopettaminen on aina viimeinen ratkaisu. Suunnitellut sopeuttamistoimenpiteet eivät vaikuta Digitan kykyyn huolehtia huoltovarmuuteen liittyvistä velvoitteistaan. Digitalla säilyy edelleen osaava ja valtakunnallinen huolto- ja ylläpito-organisaatio. Jatkossa kenttäorganisaatiomme pystyy keskittymään nykyistä paremmin omien verkkojemme ylläpitoon, Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen kertoo Digitan verkkosivuilla.

Muutosneuvotteluiden on määrä loppua lokakuun puolessa välissä.

Muokattu klo 9.10: Lisätty Vesa Tykkyläisen kommentti

MAINOS