Luovuus

Eka Ruola Golden Drumin Hall of Fameen Ami Hasanin rinnalle

10.10.2024 13:04
Mikko Perttunen
”Tämä on ihan mieletön juttu!”

Nitron luova johtaja Eka Ruola on kohotettu Golden Drumin Hall of Fameen.

Monessa liemessä keitetty Ruola kertoo olevansa yhtä aikaa iloinen ja yllättynyt, mutta samalla nöyrä kunnianosoituksen edessä.

– Kyllähän tämä on ihan mieletön juttu! Harvoin suomalaiset saavat kansainvälisesti elämäntyöpalkintoja, joten tämä tuntuu kyllä todella hyvältä, hän kertoo.

Kyseisen mainosalan elämäntyöpalkinnon on aiemmin saanut Suomesta ainoastaan Ami Hasan.

– Rakas Ami varmasti katselee pilven päältä ja olisi valmis sanomaan jotain näppärää ja velmua tästä asiasta, Ruola nauraa.

Nykyisin luova toimisto Nitron luovana johtajana työskentelevä Ruola työskenteli aiemmin Hasan & Partnersilla kahdessa jaksossa yhteensä yli 15 vuotta. Lisäksi hän oli vajaat kolme vuotta TBWA\Helsingin leivissä.

Ruola on palkittu kansainvälisesti muun muassa Golden Drum-, Cannes Lions-, Clio Awards-, The One Show-, LIA- ja Effie-kilpailuissa. Hän sai myös Grafian Platinahuippu-elämäntyöpalkinnon vuonna 2022.

Ruolan rumpu on jo kunniaseinällä, mutta kunnianosoitus huomioidaan vielä tämän illan Golden Drum -gaalassa, jossa Ruolan mukaan riittää jännitettävää myös muutaman suomalaisehdokkaan osalta.

– Gaalan jälkeen kyllä juhlitaan. Tarkoitus on viedä iloista Suomi-viestiä eteenpäin, ja varmasti kilistellä vähän kuohuvaakin, Ruola toteaa.

Huomenna on kuitenki paluu arkeen ja töiden pariin.

– Vaikka kyseessä on elämäntyöpalkinto, niin ei ura tähän lopu. Jos palkinnon myöntäjällä on ollut ajatuksena, että nyt saa riittää, niin pieleen meni, sillä tästä kyllä saa vain lisää energiaa, Ruola nauraa.

Lue myös: Viime keväänä Eka Ruolan komentoon siirtynyt Nitro teki täyskäännöksen – tarkkaan varjellusta salaisuudesta alettiin pitää meteliä

Lue myös: Eka Ruola paljastaa, millaisen toimiston aikoo Nitrosta rakentaa – tästä syystä hän jätti Hasan & Partnersin

MAINOS