Suomen parhaita digitöitä palkitsevan Grand One -kilpailun finalistit ovat selvillä. Kaikki finalistit näkee Grand Onen virallisilta verkkosivuilta.
7. huhtikuuta Kattilahallissa käytävään kilpailuun osallistui peräti 386 työtä. Kaikkiaan kilpailuun ilmoitetuissa töissä on mukana 283 eri toimistoa. Palkinnoista kilpaillaan 19 eri sarjassa.
Tänäkin vuonna toimistoista eniten ehdokkuuksia sai TBWA\Helsinki, joka on ykköspaikalla viidettä vuotta peräkkäin. Ero muihin on kuitenkin kaventunut, sillä tänä vuonna ehdokkuuksia tuli 14, kun taas viime vuonna lukema oli 19.
Bob the Robot sai 11 finaalipaikkaa, Ivalo Creative Agency ja Hasan & Partners yhdeksän per toimisto.
Mediatoimistojen ykkönen on Dagmar, joka mukana neljässä finaaliin yltäneessä työssä. Tuotantoyhtiöistä parhaiten menestyi Simelius Simelius, joka oli mukana kolmessa finaaliin edenneessä työssä.
Yksittäisistä töistä parhaiten menestyi Hasanin Valtioneuvoston kanslialle suunnittelema Nykytunteen museo, joka sai peräti seitsemän finaalipaikkaa. Kyseessä on kaikkien aikojen menestyksekkäin työ Grand Onessa, kun mittarina käytetään finaalipaikkojen määrää.
Toinen vahva menestyjä oli Bobin MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle suunnittelema Virtuaalivaikuttaja Myrsky, joka sai kuusi ehdokkuutta. Lisäksi Myrsky oli mukana Virtuaalivaikuttajan IG-live -tapahtumassa yhdessä tubettaja Mmiisasin kanssa, ja tapahtuma sai yhden ehdokkuuden. Näin ollen Myrsky sai yksinään kuusi ehdokkuutta, mutta kokonaisuudessaan seitsemän.
Effie Awards -kilpailussa menestynyt Bed Peace keräsi neljä ehdokkuutta. Finlaysonin kampanjan taustalla on Ivalo.
Lue myös:
Bob the Robot toteutti innovatiivisen virtuaalivaikuttajakampanjan, joka herätti brändien, vaikuttajien ja kuluttajien kiinnostuksen
Ivalon ja Finlaysonin Effie-menestyjä Bed Peacen onnistumisen taustalla oli monta tekijää
Suosituin sarja on tänäkin vuonna Paras kampanja, johon ilmoitettiin 50 työtä. Määrä on sama kuin viime vuonna. Toiseksi suosituin sarja on Paras somekampanja, johon ilmoitettiin 35 työtä.
Grand Onessa on tänä vuonna mukana kaksi uutta kategoriaa: Paras yhdenvertaisuutta edistävä työ ja Paras pelillistämisen hyödyntäminen. Paras yhdenvertaisuutta edistävä työ -sarjaan tuli 25 työtä ja Paras pelillistämisen hyödyntäminen -sarjaan 20 työtä.
Kilpailun päätuomareina toimivat Janni Widerholm ja Tuomas Manninen.
Juttua muokattu 23. maaliskuuta 2022 kello 13.02: Lisätty maininta Myrskyn seitsemännestä ehdokkuudesta.