Kuva: Canva Pty Ltd.
Viestintä

JHL irtisanoutuu hallituksen rasisminvastaisesta kampanjasta

22.8.2024 8:49
Mikko Perttunen
Liitto pitää kampanjaa peittely-yrityksenä.

Ammattiliitto JHL irtisanoutuu Orpon hallituksen rasisminvastaisesta Me puhumme teoin -kampanjasta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoo tiedotteessaan, että se pitää valtioneuvoston pian lanseerattavaa Me puhumme teoin -kampanjaa epärehellisenä yrityksenä peitellä hallituksen historiallisen syrjivää ja maahanmuuttajia kurittavaa politiikkaa.

– Lämmin kiitos kaikille kampanjan suunnitteluun osallistuneille asiantuntijoille hyvästä työstä. Valitettavasti hallituksen teot ovat räikeässä ristiriidassa kampanjan tavoitteiden kanssa, JHL:n toimialajohtaja Mari Keturi toteaa tiedotteessa.

MAINOS
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Me puhumme teoin -kampanjassa rasisminvastaiseen yhteistyöhön kutsutut järjestöt ja työnantajat laativat omat sitoumuksensa toimenpiteistä organisaatioissaan.

– Yhdenvertaisuuslaki velvoittaa jo nyt suunnitelmien laatimiseen, Keturi huomauttaa.

JHL:ään liittyi viime vuonna lähes 15 000 uutta jäsentä, joista merkittävä osa on maahanmuuttajataustaisia.

– Olemme ammattiliittona sitoutuneet vastustamaan rasismia ja syrjintää kaikin voimin. Juuri siksi emme voi osallistua tähän kampanjaan, johon hallituspuolueilla itsellään ei ole aikomusta sitoutua. Näemme kampanjan lähinnä yrityksenä peitellä yhdenvertaisuutta heikentävää politiikkaa, liiton maahanmuuttajatoiminnan asiantuntija Neleah Kagiri sanoo.

MAINOS