Toimitusjohtaja ja panimomestari Kaj Kostianderin on helppo hymyillä. Kuva: Tornion Panimo
Myynti

Kansainvälisessä olutkilpailussa palkittu lager vietiin käsistä: ”On harvinaista, että kilpailumenestys vaikuttaa näin voimakkaasti tuotteen menekkiin”

20.8.2024 11:27
Mikko Perttunen
Menekki moninkertaistui voiton myötä.

World’s Best International Lager-tittelin voittanut Tornion Panimon Lapland Original Lager katosi kauppojen hyllyltä niin nopeasti, etteivät edes keskusliikkeet ehtineet heti reagoimaan, kerrotaan panimon tiedotteessa.

Lue myös: Tornion Panimolle tunnustus kansainvälisessä olutkilpailussa

Pari viikkoa sitten julkaistiin tieto, että olut oli napannut voiton International lager -kategoriassa, ja vielä samana viikonloppuna asiakkaat tyhjensivät hyllyt palkitusta oluesta. Ravintoloistakin sitä oli vaikea enää löytää viikko voiton jälkeen.

Tornion Panimolla on muitakin oluita, jotka ovat voittaneet kansainvälisiä ja kotimaisia olutpalkintoja, mutta nyt voitto oli aivan eri tasolla. Se näkyi myös menekissä.

– Menekki moninkertaistui heti voiton myötä. On harvinaista, että kilpailumenestys vaikuttaa näin voimakkaasti tuotteen menekkiin, SOK:n tuoteryhmäpäällikkö Mikko Laukkanen toteaa tiedotteessa.

Tornion Panimolla on nyt priorisoitu palkitun oluen tuotantoon, ja syksyn aikana tavaraa lähtee kauppoihin ja ravintoloihin reilummalla kädellä.

– Suunnitelmissamme on myös kapasiteetin laajennus, toimitusjohtaja ja panimomestari Kaj Kostiander kertoo.

MAINOS