Kuva: Kuvakaappaus Fazerin vuoden 1977 mainoksesta
Brändit

Katri Helena tulkitsee lähes viiden vuosikymmenen jälkeen uudelleen Fazerin Sininen hetki -sävellyksen

20.9.2024 8:58
Mikko Perttunen
Laulu täydentyi nyt täysimittaiseksi.

Fazerin sininen -suklaata jo lähes 50 vuotta mainostanut Sininen hetki -sävelmä on saanut uuden elämän.

Kun tää saapuu hetki sininen, niin hyvä on, kun tunnen sen, hiljaisuuden, hetken tään sinisen, lienee yksi ikonisimmista yhä elossa olevista suomalaisista mainosmusiikeista. Fazer tilasi televisiossa esitettävään suklaamainokseensa kappaleen jo vuonna 1977 säveltäjä Martti Pohjalaiselta.

Alkuperäisessä mainoksessa kamera kuvaa kesäillan sinisessä hetkessä kylpevää maalaismaisemaa ja solistina tunnelmoi laulajatähti Katri Helena.

Tänään kappaleesta on julkaistu uusi, täyspitkä versio. Alkuperäinen sävelmä on saanut ympärilleen kokonaisen laulun, jossa nyt jo edesmenneen Pohjalaisen alkuperäistä melodiaa ovat täydentäneet säveltäjät Vilma Lähteenmäki, Ilkka Wirtanen ja Patric Sarin.

Kuuntele kappale tästä

Laulun sanat kirjoittivat Lähteenmäki ja Katri Helena.

– Katri Helenan Sininen hetki -laulu ilmaisee täydellisesti kaikkia niitä Fazerin Siniseen liittyviä elementtejä, joista brändi on muodostunut yli sadan vuoden aikana: laatua, kotimaisuutta, rakkautta, kaipuuta, lohtua, lämpöä ja hyväntahtoisuutta. Meille on suuri kunnia, että Katri Helena lähti vielä kerran studioon ja Martti Pohjalaisen sävellyksen tarina saa jatkoa, Fazer Makeisten markkinointipäällikkö Niklas Lindroos toteaa tiedotteessa.

Fazerin Sininen lanseerattiin jo vuonna 1922, ja jopa sen sininen väri on rekisteröity tavaramerkki.

Lue myös: Fazer luottaa Hesarin etusivulla lähes pelkkään väriin

Lue myös: Fazer esittelee maailman ensimmäisen ilmaproteiinia sisältävän suklaalevyn Singaporessa

MAINOS