Cannes Lions on valtava aarreaitta maailman parasta markkinointia. Kokemus paikan päällä on ylitsevuotavan valloittava, mutta opit voi ottaa talteen myös uppoutumalla kilpailutöihin netin kautta. The Work on Cannes Lions -organisaation kokoelma kaikista ilmoitetuista kisatöistä, ja kokoelmaan voi tutustua kotitoimistoltakin käsin.
Arkisto on kuitenkin valtava, kun vuosittain himoituista pysteistä kilpailee satoja töitä. Ja juuri siksi kirjoitin tämän näkökulman: kuratoidakseni massasta liian vähälle huomiolle jääneitä töitä, joihin jokaisen kannattaisi tutustua.
Nämä kolme työtä nousivat esiin:
B2B-markkinoinnin pitää olla tylsää ja asiapitoista, sanotaan.
Väärin.
Valitettavan usein B2B-markkinointia toteutetaan tylsästi ja faktoihin nojautuen, koska oletus on, että ammattilaisen roolissa me ihmiset toimimme jotenkin rationaalisemmin. Osaltaan näin onkin, mutta liian usein faktoihin nojautuminen johtaa tylsiin toteutuksiin.
Spotifylla riitti rohkeutta toimia toisin. Ja kun tätä toteutusta katsoo, niin se tuntuu jotenkin oikealta ja luonnolliselta – juuri näinhän tätä pitäisikin tehdä.
Spotify halusi kiinnittää maailman suurimpien brändien markkinointijohtajien huomion alustan tarjoamiin mainosmahdollisuuksiin ja tuotti heille jokaiselle oman biisin.
Lue lisää toteutuksesta täältä.
Case-video:
”Printti kuolee!” ja ”ei kukaan enää lue lehtiä!”
Printtimedian käyttö on laskussa, mutta mainoskanavana ja -muotona se on edelleen vedossa. Varsinkin, kun katsoo tarkemmin tätä vakuutusyhtiö Liberty Mutual Insurancen nerokasta toteutusta.
Toteutuksen insight, eli suomalaisittain tiedon päälle rakennettu näkemys, perustuu monia ihmisiä toimintaelokuvien kohdalla askarruttaneeseen asiaan: kuinka paljon elokuvissa tapahtuva tuho maksaisi oikeassa elämässä.
Liberty Mutual Insurance laski tuhojen hinnan vuonna 2021 valmistuneen Spider-Man: No Way Home -elokuvan kohdalta, ja laajensi ideansa ”tuhoraportoinnista” konkreettiseksi sanomalehdeksi, Spider-Manista tutun median The Daily Buglen oikeaksi printtiversioksi. Rajattu määrä lehtiä myytiin loppuun hetkessä, ja huomio fanien ja median silmissä oli saavutettu.
Lue lisää täältä.
Case-video:
Olutbrändi Michelobin toteutus menee kategoriaan “liiketoimintainnovaatio”, mutta näitä oivalluksia soisi syntyvän myös suomalaisten markkinoijien toimesta, ja siksi se on listani kolmas nosto.
Vain yksi prosentti Amerikan viljelysalasta on luomua, ja siihen on myös selkeä taloudellinen syy: viljelysmaan muuntaminen luomuksi vie tilojen omistajilta noin kolme vuotta, ja muutoksen aikana tulot laskevat merkittävästi.
Michelob tarjosi kampanjassaan jokaiselle amerikkalaiselle viljelystilalle sopimusta, joka tekisi muutoksesta taloudellisesti helppoa. Michelob nimittäin sitoutui ostamaan tilan luomuviljelystä, kun muutosprosessi on viety loppuun. Tämän lisäksi yhtiö sitoutui maksamaan tilallisille muutosprosessin ajan korkeampaa hintaa nykyisistä viljelyksistä kattaakseen luomusiirtymästä aiheutuvat kulut.
Arvoista lähtenyt ja yhteiskunnallista muutosta voimakkaasti tukeva kampanja oli huippumenestys.
Case-video:
Kirjoittaja on MarkkinointiUutisia julkaisevan MarkkinointiKollektiivin perustaja.