MAINOS: Readpeak
”Ohjelmallisesti ostetun natiivimainonnan määrä on kasvussa, ja yritykset ovat oppineet hyödyntämään sen mahdollisuuksia ostosuppilon eri vaiheissa. Laadukasta liikennettä halutaan ohjata omille sivustoille, mutta myös tuloksia on tultava. Tässä apuna ovat kehittyneet algoritmit, joiden avulla saadaan kaikki teho irti markkinointibudjeteista” kuvaa Ville Veikkolainen Readpeakiltä natiivimainonnan tilannetta tällä hetkellä.
Vertailussa oli mukana 520 kpl kampanjaa ja 1911 kpl mainosvariaatiota Q1/2022 aikana
Ilari Pousi Sissy Oy:stä kertoo asiakkaansa kampanjasta: ”Kyseissä artikkelissa korostuu vahvasti ajankohtaisuus. Osakemarkkinoilla on ollut aika vaiherikas vuosi, artikkeli kirjoitettiin ja natiivimainonta aloitettiin vuodenvaihteessa, kun nähtiin mitä markkinoilla on tapahtumassa. Ajankohtainen teksti on aina toimivaa.”
Natiivimainonnalla on iso rooli Sifterin markkinoinnissa jatkuvasti: ”Natiivimainonnan kautta tuleva liikenne on ollut varsin laadukasta ja liiketoiminnan kannalta konkreettista. Mielestäni tässäkin on perimmiltään kyse siitä, että perusasioita pitää vain jaksaa puurtaa niin saadaan hyviä tuloksia aikaan. Haluamme pysyä koko ajan kiinni kohderyhmässä ja ymmärtää heitä, se vaatii pitkäjänteistä työtä.” avaa Ilari heidän ajatuksiaan ohjelmallisesta natiivista. ”Tässä rinnalla on ajettu muitakin kampanjoita, mutta kun joku toimii näin hyvin, sitä on vaikea korvata jollain muulla tekstillä lukujen valossa.”, Ilari jatkaa kampanjasta.
Sikla-konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Maarit Kokkonen avaa heidän kampanjansa tavoitteita: ”Tavoitteena oli tuoda esille meidän uutta minitalotuoteperhettämme sekä tuotteiden ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia.”
Hän jatkaa avaamalla hiukan alan ilmiöitä: ”Minimalismi, ekologisuus ja yhden hengen talouksien lisääntyminen ovat suuria yhteiskunnallisia ilmiöitä tällä hetkellä, ja näiden ilmiöiden mukanaan tuomaan asuintarpeeseen esimerkiksi minikoti on oivallinen ratkaisu. Aiheen kiinnostavuus osoittautui todeksi myös artikkelin kiinnostavuuden kautta.”
Siklan markkinoinnissa on vasta aloitettu tekemään natiivimainontaa testiluonteisesti. Tulokset ovat tässäkin valossa todella hyviä ja osoittavat, että ajankohtaiset ilmiöt toimivat sisältöinä erinomaisesti.
Suomen Pipliaseuran varainhankinnan päällikkö Hanna Hokkanen kertoo heidän toiminnastaan ja kampanjasta: ”Suomen Pipliaseuran Agricola-kampanjan tavoite oli tehdä tunnetuksi Pipliaseuran tekemää lukutaitotyötä ja herättää keskustelua lukutaidon merkityksestä. Agricola-leivos, jota mainostimme myös Readpeak-natiivilla, on kansainvälisen lukutaidon symboli, jossa maistuvat kotimainen kaura ja puolukka. Se on matalan kynnyksen tapa osallistua Agricolan päivän viettoon ja tutustua lukutaitotyöhömme.”
Kampanjan onnistumiseen vaikutti monet asiat. ” Agricola-leivos otsikossa herättää kiinnostusta, koska kun Runebergillä on oma torttu, miksi ei myös Agricolalla olisi nimikkoleivosta. Itse leivos on viehättävän näköinen, mikä varmasti lisää klikkauksia. ” kertoo Hanna onnistumiseen johtaineista asioista ja jatkaa:
”Panostimme myös mainossijoitteluun ja seurantaan aika paljon: Leivosmainos jaeltiin lähinnä kotoilu-tyyppisissä lifestyle-medioissa, kuten MTV-uutisten Makuja-osiossa, Kotilieden ja Meillä kotona -lehden verkkosivuilla. Kampanjan edetessä seurasimme, tarvitseeko joku tärkeä jakelualusta lisää kertoimia huutokauppaan ja tehtiin pieniä korjauksia budjettiin. Uskon, että myös pääsiäisen läheisyydellä on oma merkityksensä, koska juhlakaudella etsitään uusia reseptejä kahvipöytään.”
Natiivimainonta on Suomen Pipliaseuralle tapa tavoittaa ennalta tuntematonta yleisöä kustannustehokkaasti.
”Natiivimainonnalle vuoden ensimmäinen kvartaali oli vahva. ”Always on” -mentalitetti on kasvussa, jonka seurauksena sisältöjä ja mainontaa tehdään sekä kehitetään jatkuvasti. Tämän seurauksena ollaan jatkuvasti relevantteja ja saadaan loistavia tuloksia aikaiseksi, kuten tältä listalta on nähtävissä.” Ville Veikkolainen kuvaa mennyttä kvartaalia ja jatkaa:
”Jatkuvuuden lisäksi listalta huomaa, että Q1:llä lukijoita on kiinnostanut elämiseen vahvasti liittyvät perustarpeet kuten asuminen, terveys, talous ja liikkuminen, mutta myös hieman kevyemmät arjen asiat kuten puhelimet tai kivat reseptit. Onnistuneen natiivikampanjan kulmakivenä voidaankin pitää yksittäisten juhlapyhien, laajempien sesonkien tai laajempien trendien hyödyntämistä.
Listalta on myös nähtävissä, että natiivimainonnassa niin pienet kuin suuremmat mainostajat voivat onnistua. Tottakai brändin tunnettuus ja mainonnan monikanavaisuus edesauttaa onnistumista myös natiivissa, mutta olemalla oikeaan aikaan oikealla viestillä liikenteessä niin pienemmilläkin budjeteilla voi saada paljon hyvää aikaiseksi ”