Metacoren toimitusjohtaja Mika Tammenkoski. Kuva: Jussi Ratilainen
Brändit

Metacore on Euroopan nopeimmin kasvava teknologiayritys

4.6.2024 10:56
Mikko Perttunen
EMEA-alueen 500 nopeimmin kasvavan listalla joka kymmenes yritys suomalainen.

Konsulttiyhtiö Deloitte on julkistanut listan EMEA-alueen eli Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan tämän hetken nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä. Listauksen mittarina on käytetty liikevaihdon kasvua vuosien 2019–2022 ajalta.

Technology Fast 500-listauksen kärjessä on suomalainen pelitalo Metacore, jonka kasvuprosentti kolmen vuoden aikana oli 89 319. Metacore on voittanut kahdesti peräkkäin myös Suomen Technology Fast 50 -listauksen vuosina 2022 ja 2023.

Metacoren lisäksi listalla on yhteensä 50 suomalaista kasvuyritystä. Suomen edellä on ainoastaan Iso-Britannia 81 yrityksellä, ruotsalaisyrityksiä päätyi listalle saman verran kuin suomalaisia.

Listan neljäntenä oli sähköautojen pikalatauslaitteita valmistava Kempower, ja 50 nopeimmin kasvavan EMEA-alueen yrityksen joukkoon mahtuivat myös Grundium, Athlos, Iceye ja Axitare.

Listalta löytyvät myös muun muassa Ruokaboksi, Spinnova, Awake AI ja Leadoo Marketing.

Lue myös: Suomalainen Spinnova -kuitu pääsi Forbesin 30 alle 30 -listalla mainitun muotisuunnittelijaduo Paolina Russon asukokonaisuuteen

Ohjelmistoala oli Technology Fast 500 -listauksessa laajimmin edustettuna. 47 prosenttia listan yrityksistä tulivat ohjelmistoalalta. Media- ja viihde-alan yrityksiä oli 8 prosenttia, viestintäalan yrityksiä 3 prosenttia kuten myös digitaaliseen kaupankäyntiin keskittyviä yrityksiä.

MAINOS