Kuva: Marimekko
Brändit

Milanin design-viikkoa varten suunniteltu Marimekko-baari saapuu Suomeen

28.8.2024 12:46
Mikko Perttunen
Historialliset tilat tullaan sisustamaan pohjoismaalaisilla elementeillä.

Bar Unikko -pop-up saapuu Suomeen syyskuussa osana Helsinki Design Weekiä.

Bar Unikko in Residence at Helsinki Design Week avataan designviikon päätapahtumapaikkaan, jossa järjestetään viikon aikana useita inspiroivia tapahtumia ja keskusteluja.

Paasivuorenkadun historialliset tilat tullaan sisustamaan pohjoismaalaisilla sisustuselementeillä, tekstiileillä ja huonekaluilla.

"Monille suomalaiselle Unikko-kuvio on tietysti tuttu."

Marimekon tiedotteessa todetaan, että perustaja Armi Ratian mukaan Marimekko olisi yhtä hyvin voinut ilmentyä jäätelökioskina, kukkakauppana tai jopa modernina jazz-musiikkina, kunhan se toisi iloa ihmisten elämään. Bar Unikko -pop-up-baari on jatkumoa tälle Ratian elämänfilosofialle.

Bar Unikko suunniteltiin alun perin huhtikuun 2024 Milan Design Week –tapahtumaan yhteistyössä kansainvälisen sisustusjulkaisu Apartameton kanssa. Viikon aikana Bar Unikko oli yksi Milan Design Weekin suosituimmista kohteista, ja Launchmetrics-palvelun mukaan se sai tapahtuman aikana kolmanneksi eniten medianäkyvyyttä Bottega Venetan ja Thom Brownen toteutuksien jälkeen.

– Olemme hyvin iloisia, että pääsemme Apartamenton kanssa tuomaan Bar Unikko -pop-up-baarin kotikaupunkiimme osaksi Helsinki Design Week -tapahtumaa ja sitä kautta juhlistamaan suomalaista ja pohjoismaalaista muotoilua. Monille suomalaiselle Unikko-kuvio on tietysti tuttu, mutta uskon, että Bar Unikko tarjoaa kaikille kävijöille täysin uuden tavan tutustua ja syventyä tähän rakkaaseen ikoniin, Marimekon kodintuotteista ja kuviosuunnittelusta vastaava muotoilujohtaja Minna Kemell-Kutvonen toteaa tiedotteessa.

MAINOS