Edenredin heinäkuussa tekemän kyselyn perusteella kolme trendiä nousee nyt ohi muiden suomalaisten ravintolatoiveissa.
Eniten ravintoloilta toivotaan vegaanista ruokaa ja kasvisruokaa. 57 prosenttia kyselyyn vastanneista ravintoloista kertoo kysynnän kasvaneen. Tasapainoiset annokset on myös kasvava trendi, arvioi puolet ravintoloista. Paikallisten raaka-aineiden kysynnän kertoo kasvaneen 38 prosenttia ravintoloista.
Suomalaisille ratkaisevin tekijä ravintolan valinnassa on kuitenkin hinta. Näin arvioi 87 prosenttia kyselyyn vastanneista ravintoloista. Tämän jälkeen seuraavaksi tärkeimpinä nähdään lounasedun käyttömahdollisuus ja sijainti.
Edenredin heinäkuussa tekemään kyselytutkimukseen vastasi 1882 täysi-ikäistä suomalaista ja 72 ravintolaa.