Kuva: Nurmijärven kunta
Viestintä

Nurmijärven kunta repäisi viestinnässään: julkaisi valtuuston esityslistan tekoälyn luomana musiikkina

24.5.2024 12:58
Mikko Perttunen
Albumilta löytyvät esimerkiksi kappaleet Hallitusblues ja Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Nurmijärven kunta on julkaissut valtuuston esityslistan musiikkikappaleina.

Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumilla on 14 kappaletta, jotka edustavat eri musiikkigenrejä. Albumin kansikuva mukailee 60-luvun kansitaidetta.

Levyllä kuullaan muun muassa kappaleet Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Hallitusblues, Perttulan vesiosuuskunnan liiketoimintakauppa ja Päivitettyjen Nurmijärven Yhteiskoulun ja Nurmijärven lukion hankesuunnitelmien hyväksyminen.

Albumin kansikuvan tekemisessä on hyödynnetty Adobe Firefly -tekoälysovellusta. Musiikkikappaleet on tehty Udio-tekoälysovelluksella ja hyödyntäen ChatGPT-tekoälyä.

– Tekoäly tuo kuntaviestinnän tekemiseen uusia ja hauskojakin ulottuvuuksia. En usko, että kukaan on koskaan aiemmin tanssinut tarkastuslautakunnan arviointikertomusta klubimusiikin tahtiin. Toivottavasti albumi tuo iloa kuuntelijoiden arkeen ja kannustaa seuraamaan tulevaa valtuuston kokousta, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen sanoo tiedotteessa.

Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumi on osa Nurmijärven kunnan Listapalaveri-viestintää, jossa kunnan päätöksentekoa pyritään tekemään entistä helpommin lähestyttäväksi. Listapalaveri-podcast- ja -videosarja sijoittui kolmen parhaan joukkoon Vuoden viestintäteko -kategoriassa Kuntaviestinnän SM-kilpailuissa toukokuussa.

Nurmijärveläisten sydänten Valtuustobändi -albumi tulee myös kuunneltavaksi Apple Music-, Deezer-, YouTube Music- ja Tidal-palveluihin sekä Facebookiin, Instagramiin ja Tiktokiin.

– Mahdollisesti kuulemme Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändiltä uutta tuotantoa tulevaisuudessa. Taustamateriaali kappaleisiin ei ainakaan lopu heti, Siltanen vitsailee.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)