Kuva: Julius Konttinen / Universal Music
Media

Petri Mannonen Universal Musicin toimitusjohtajaksi

2.10.2024 13:25
Mikko Perttunen
”Musiikkia on nykyisin helpompi julkaista kuin koskaan.”

Petri Mannonen on nimitetty levy-yhtiö Universal Musicin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä tänään.

Mannonen on työskennellyt Universalilla eri tehtävissä vuodesta 2010. Hän aloitti kaupallisena johtajana ja alkoi pian vetää myös yhtiön Baltian toimintojen käynnistämistä ja paikallisen musiikkimarkkinan kehittämistä.

Ennen musiikkialalle tuloa Mannonen toimi muun muassa maksutelevisioyhtiö Viasat Finlandin eli nykyisen Viaplayn toimitusjohtajana.

Mannonen kertoo, että kotimainen musiikkimarkkina on tällä hetkellä mielenkiintoisessa tilanteessa. Kotimaisen musiikin kulutus on kasvanut viime vuosina Suomessa merkittävästi. Esimerkiksi kuluneen vuoden aikana Suomen Spotifyn Top 50 -listan kotimaisuusaste on ollut lähes 90 prosenttia.

– Musiikkia on nykyisin helpompi julkaista kuin koskaan ja tarjonnan kasvaessa myös suurten levy-yhtiöiden rooli korostuu. Meidän tehtävämme on keskittyä pitkäkestoisten artistiurien rakentamiseen artisteista huolta pitäen. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville artisteillemme luovan sekä ammattimaisen paikan kasvaa ja kehittyä huolehtien samalla siitä, että heidän musiikkinsa löytää yleisönsä, Mannonen toteaa tiedotteessa.

Musiikkituottajat IFPI ry:n tilastojen mukaan Universal Music on markkinajohtaja Suomessa 35,7 prosentin kokonaismarkkinaosuudella.

MAINOS