Taustakuva: Canva Pty Ltd.
Brändit

Pieni pyhtääläisyritys joutui vaihtamaan nimensä Legon painostuksesta

9.10.2024 7:50
Mikko Perttunen
Lelujätti olisi ollut valmis oikeustaisteluun.

Tanskalainen leluvalmistaja Lego vaati kesällä suomalaista lastenvaateyritys Leggoa vaihtamaan nimensä samankaltaisuuden vuoksi. Aiheesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Keväällä 2023 perustetun Leggon nimi muodostuu sanoista leg ja go, eikä nimellä ole siis tekemistä Legon kanssa. Myös yritysten logot ovat hyvin erilaiset.

Leggon toimitusjohtaja ja perustaja Otto Vainio kertoo HS:lle, että Lego perusteli nimimuutosta myös sillä, että tanskalaisyritys myy Legon logoilla varustettuja vaatteita.

Vainio kiisti Legon vaatimukset, mutta lelujätti ei antanut periksi, vaan oli valmis oikeusprosessiin. Tähän Vainio ei uskaltanut lähteä, sillä resurssit olisivat yrityksillä olleet ihan eri luokkaa ja taistelusta olisi epäilemättä tullut raskas.

HS:n haastattelema Itä-Suomen yliopiston kauppaoikeuden professori Katja Weckström arvioi lehdelle, että Legolla on vahva tavaramerkkisuoja, koska tavaramerkki on sen itsensä keksimä. Yhtiö on ollut myös pitkän markkinoilla, ja nimien samankaltaisuuden vuoksi Legolla olisi ollut hyvät mahdollisuudet saada vaateensa läpi.

Leggo vaihtoi pari päivää sitten nimensä Vainio Clothingiksi, ja lastenvaatteet kulkevat tästä lähtien Vainio-nimellä.

Lue myös: 🔍 PRH:n rekisteripäällikkö kommentoi Rebl-kohua: Jokainen ilmoitus tutkitaan samalla pieteetillä – Rebel Groupin protesti otettiin huomioon jo käsittelyvaiheessa

MAINOS