Andres Teiss /Viisi Tähteä
Brändit

Ravintola Palace Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin

14.3.2024 10:05
Mitra Vasara
”Omaäänisiä paikkoja ei ole ollut listalla koskaan näin monta kuin nyt.”

Helsinkiläinen Ravintola Palace voitti Suomen 50 Parasta Ravintolaa  -äänestyksen ykkössijan jo viidennen kerran peräkkäin. Palace palkittiin myös Paras tunnelma -palkinnolla. Palacella on kaksi Michelin-tähteä. 

Toiseksi äänestyksessä tuli ravintola Grön Helsingistä. Kolmas on BasBas Helsingistä. Turun ykkösravintola Kaskis sijoittui äänestyksessä neljänneksi. Grönillä ja Kaskiksella on kummallakin yksi Michelin-tähti.

Viisi Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kuvailee ravintolamaailman tämänhetkistä trendiä tiedotteessa seuraavasti:

– Palvelun merkitys on kasvanut osana tunnelmaa. Outous ja persoonallisuus puhuttelevat. Omaäänisiä paikkoja ei ole ollut listalla koskaan näin monta kuin nyt.

MAINOS

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen kärki 2024:

1. Palace, Helsinki
2. Grön, Helsinki
3. BasBas, Helsinki
4. Kaskis, Turku
5. Savoy, Helsinki
6. Vinkkeli, Helsinki
7. Smör, Turku
8. Luovuus kukkii kaaoksesta, Helsinki
9. Bona Fide, Helsinki
10. Bistro Bardot, Helsinki

11. Vår, Porvoo
12. Le Coucou Vert, Helsinki - uusi
13. Café Savoy, Helsinki
14. Demo, Helsinki
15. Alexanderplats, Helsinki
16. Olo, Helsinki
17. Kuurna, Helsinki
18. Ravintola305 Helsinki - uusi
19. Brasa, Helsinki
20. Kajo, Tampere

Kategoriavoittajat
Paras Innovatiivinen: Outo, Helsinki
Paras Tunnelma: BasBas, Helsinki
Paras Tulokas: Ravintola305, Helsinki
Ammattilaisten Ammattilainen: Nicolas Thieulon, BasBas
Paras muutoksentekijä. Toni Kostian, Grön
Paras Viinilista: Muru, Helsinki
Paras Olutlista: Nolla, Helsinki
Paras Palvelu: Palace, Helsinki

Vuosittaisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan ja -äänestyksen toteuttaa horeca-alojen media Viisi Tähteä. 

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestettiin nyt 16. kerran. 

Viisi Tähteä -lehti aloitti ravintolalistauksen vuonna 2004.

Äänestäjinä oli lähes 450 ravintola- sekä juoma- ja ruoka-alojen ammattilaista sekä median edustajaa eri puolilta maata.

MAINOS
MAINOS