Eeva Ronkainen aloittaa Podspacen Suomen maajohtajana. Kuva: Podspace
Toimistot

Ruotsalainen podcast-alustapalvelu Podspace avaa toimiston Suomeen – kolme entistä Spotifylaista yhtiön leipiin

12.9.2024 11:29
Mikko Perttunen
Aluksi Suomessa toimii ainoastaan uusi maajohtaja, mutta yhtiö odottaa kasvua lähitulevaisuudessa.

Podspace avaa toimiston Suomeen osana kansainvälistä laajentumistaan. Ruotsalainen yhtiö tekee yhteistyötä muun muassa Bonnier Newsin, Perfect Day Median ja Podmen kanssa.

Podspace on podcast-alustapalvelu ja markkinapaikka, joka tukee julkaisijoita teknologian, jakelun ja kaupallistamisen osalta. Käytännössä kyseessä on julkaisualusta, jonka kautta podcastit saadaan laajaan jakeluun, ja samalla mainostajaverkostolle mahdollistetaan laaja valikoima julkaisijoita, joiden kautta pystytään tavoittamaan eri kohderyhmiä.

"Tavoitteena on kasvaa myös Suomessa."

Hosting- ja jakelupuolen lisäksi Podspace tarjoaa myös esimerkiksi dataa julkaisijoiden yleisöjen kasvattamisen tueksi.

Aluksi Suomen toimistolla tulee työskentelemään ainoastaan maajohtajaksi nimitetty Eeva Ronkainen, jolla on seitsemän vuoden kokemus Spotifylta.

– Tavoitteena on kasvaa myös Suomessa ja rekrytoida lisää ihmisiä tulevaisuudessa. Tavoitteet ovat kovat, mutta markkina on sellaisessa vaiheessa, että ovet ovat auki ja suunta on ylöspäin. Kovia lukuja odotetaan mahdollisimman pian, Ronkainen kertoo.

Osaksi Podspacen tiimiä on nimitetty myös kaksi muuta entistä Spotifylaista. Entinen Spotify Nordicsin toimitusjohtaja ja Acastin perustaja Öije Holt aloittaa yhtiön kasvujohtajana. Johan Leijonhufvud puolestaan liittyy tiimiin vanhempana asiakkuuspäällikkönä. Heidän asemapaikkansa on Tukholmassa.

MAINOS