Kuva: Elina Simonen
Brändit

Stockmann designyhteistyöhön kotimaisten muotoilijoiden kanssa – uniikit valaisinteokset valloittavat Helsingin keskustan tavaratalon

20.8.2024 11:11
Mikko Perttunen
Näyttely on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Helsingin keskustan Stockmann-tavarataloon tuodaan kotimaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksista syntyvä uniikki valaisinnäyttely, joka on osa syyskuussa vietettävän Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Design-viikolla paljastettava näyttely on esillä syyskuun loppuun saakka.

– Tämä on meille uudenlainen, kiinnostava designyhteistyö, vaikkakin kotimaisen suunnittelun esiin nostaminen ja tukeminen on ollut Stockmannille tärkeää koko historiamme ajan. Valaisinnäyttelyn myötä teemme myös pienimuotoista paluuta juurillemme, sillä Stockmannilla on ollut aikoinaan omaa valaisintuotantoa, Stockmannin markkinoinnista, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Tia Rantanen kertoo tiedotteessa.

Uudessa valossa -näyttely kokoaa yhteen kuuden kiinnostavan suomalaisen taiteilijan ja muotoilijan valaisinteokset. Taiteilijat ja muotoilijat edustavat eri tyylejä, taiteenaloja ja sukupolvia. Mukana näyttelyssä ovat: suunnittelija ja professori Eero Aarnio, kuvanveistäjä Björn Weckström, muotoilija Linda Bergroth, muotoilija Hanna Anonen, muotoilun opiskelija Juha Joutsi ja kuvataiteilija Maisa Majakka.

MAINOS