Kuva: Hesburger
Brändit

Suomen ikonisimmasta hampurilaisesta lanseerattiin kasvisversio

30.9.2024 12:56
Mikko Perttunen
Hampurilaisen tuotekehitystä tehtiin pitkään ja hartaasti.

Hesburger on tuonut ravintoloihinsa kautta maan uuden kasvisversion suositusta kerroshampurilaisestaan.

Hesburgerin kautta aikain suosituimmasta tuotteesta on pikaruokaketjun mukaan toivottu kasvisversiota jo pitkään, ja yritys onkin käyttänyt paljon aikaa sen tuotekehitykseen.

Tänä kesänä Hesburgerissa viimein onnistuttiin kehittämään oikeanlainen resepti tuotteelle.

Veke-kasviskerroshampurilaisen täytteet kurkku- ja paprikamajoneesia myöden ovat täysin samat kuin Kerroshampurilaisessa. Ainoastaan lihapihvit vaihdetaan tuotetta valmistaessa kasvisversioihin.

– Tuotekehitysmatkaa voi kuvailla seikkailuksi. Tästä kasvispihvistä on matkan varrella tehty useita eri koeversioita. Maun lisäksi kasvispihvin rakenne on ollut tärkeässä roolissa. Olemme olleet aiemmin lähellä täyttä kymppiä, mutta maku ja suutuntuma eivät ole kuitenkaan olleet ihan sitä mitä pitää. Lopputuotteen pitää maistua ja tuntua Hesburgerin Kerroshampurilaiselle, Hesburgerin tuotekehittäjä Eemeli Harinen kertoo tiedotteessa.

Jatkossa myös Hesburgerin Veke-juustokasvishampurilaisen pihvit vaihtuvat uusiin Veke-kasvispihveihin. Hesburger aloitti vuonna 2019 kunniahimoisen tavoitteen, jossa puolet sen myymistä tuotteista olisi lihattomia vuoteen 2030 mennessä. Tavoite koskee lihattomien tuotteiden kappalemääräistä osuutta kaikista myydyistä suolaisista vakiovalikoiman tuotteista ranskanperunoita lukuun ottamatta.

Hesburger uskoo kasviskerroshampurilaisen toimivan tavoitteen merkittävänä edistäjänä. 

MAINOS