Kuva: K-Citymarket Kupittaan mainos
Mainonta

Suomen kärki-Citymarketin kauppias haluaa korjata piispanmunkkien nimeä koskevan epäkohdan: ”Tarvitsisimme aluksi noin 15 lavallista piispiksiä”

16.9.2024 9:45
Mikko Perttunen
Hannu Aaltonen julkaisi sivun kokoisen avoimen kirjeen Fazerille.

Valtaosassa Suomea berliininmunkkeina myytävien, mutta Varsinais-Suomessa piispanmunkkeina tunnettujen leivonnaisten nimeä koskeva kysymys on turkulaisille tärkeä, mutta vastaus siihen yhtä selvä kuin se, kummalla puolella Aurajokea on tois pual ja kummalla täl pual.

Berliininmunkki on sokeripäällysteinen, kun taas piispanmunkki on päällystetty kuorrutteella.

Myynnillisesti monena vuonna Suomen suurimman Citymarketin, Turussa sijaitsevan K-Citymarket Kupittaan kauppias Hannu Aaltonen julkaisi eilen Turun päivänä Turun Sanomissa sivun kokoisen ilmoituksen, jossa hän kysyy Fazerilta, olisiko vaaleanpunaisella pomadalla kuorrutettujen munkkien nimi mahdollista vaihtaa turkulaisemmaksi.

Yksi asia meitä täällä kuitenkin vuodesta toiseen hiertää, ja se on se munkin nimi.

– Pakastettujen vaaleanpunaisten munkkien menekki on meilläkin varsin kova. Yksi asia meitä täällä kuitenkin vuodesta toiseen hiertää, ja se on se munkin nimi. Turussa ja ensimmäisen pääkaupungin ympäristössä herkutellaan nimittäin piispanmunkeilla eli tuttavallisemmin piispiksillä, Aaltonen kirjoittaa kirjeessä.

Aaltonen uskoo, että piispanmunkkeja myytäisiin kaupassa vieläkin enemmän, mikäli niitä voisi ostaa oikealla nimellä.

Kupittaan Citymarketin ilmoitus Turun Sanomissa.

Hän ilmoittaakin, että tulevana perjantaina Kupittaan Citymarketissa tullaan myymään vain piispiksiä, ja saadun palautteen perusteella saatetaan jatkaa samalla tiellä myös jatkossa. Aaltonen kertoo Turun Sanomille, että tämä tarkoittaa muun muassa valtavaa pakkausten uudelleenlaputusurakkaa.

– Kaikkien turkulaisten ja turunmielisten puolesta kysymys: Olisiko mitenkään mahdollista vaihtaa suosikkituotteenne nimi? Niiden vaaleanpunaisten pakkasesta myytävien munkkien. Tarvitsisimme aluksi noin 15 lavallista piispiksiä, Aaltonen lopettaa kirjeensä.

MAINOS