Kuva: Canva Pty Ltd.
Brändit

Suomi-brändiä rakentavassa Visit Finlandissa muutosneuvottelut – rahoitus puolittuu ja työsuhde päättyy jopa 20 henkilöltä

8.8.2024 15:16
Mikko Perttunen
”Tämä on dramaattinen isku koko Suomen matkailuelinkeinolle.”

Business Finland käynnistää Visit Finlandia koskevat muutosneuvottelut. Syynä ovat valtion budjetin leikkaukset, joiden vuoksi Visit Finlandin rahoitus käytännössä puolittuu vuonna 2025, kun EU:n elpymisrahoitus ja muut projektirahoitukset loppuvat ja Visit Finlandin perusrahoitus laskee 7,8 miljoonaan euroon.

Työnantajan arvion mukaan sopeutustarve on enintään 20 henkilötyövuotta. Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 50 henkilöä Suomessa ja ulkomailla. Muutosneuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Osana Business Finlandia toimiva Visit Finland edistää ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun kasvua ja kehittämistä sekä Suomen kiinnostavuutta kansainvälisesti kestävänä ja houkuttelevana matkakohteena. Sen tehtävänä on myös edesauttaa yritysten, yritysryhmien ja Suomen matkailualueiden kestävää kansainvälistä kasvua.

Palvelualueen johtaja Johanna Jäkälä arvioi budjettileikkausten ajankohdan olevan epäedullinen:

– Tämä on dramaattinen isku koko Suomen matkailuelinkeinolle ja olemme tilanteesta erittäin pahoillamme. Geopoliittinen maailmatilanne on koetellut Suomen matkailua rajummin kuin muita Pohjoismaita, ja Suomen kilpailuasema matkailukohteena on merkittävästi heikentynyt tilanteen myötä. Visit Finland on ainoa toimija, joka yhdessä elinkeinon kanssa myy ja markkinoi Suomea matkakohteena ulkomailla tällä laajuudella, Jäkälä toteaa tiedotteessa.

MAINOS