Tänä vuonna TBWA\Helsingin jättäneet Aleksi Erma ja Erno Reinikainen ovat yhdessä perustaneet yrityksen, joka tarjoaa projektiluonteista suunnittelutyötä ja luovan työn konsultointia. Erma&Reinikainen-niminen yritys lanseerattiin tänään torstaina.
TBWA:lla vastaavana luovana johtajana toiminut Reinikainen kertoi kesällä siirtyvänsä freelanceriksi.
– Mietin pitkään, että mitä seuraavaksi, olinhan ollut Fredallakin jo kahdeksan vuotta. Esihenkilöasemassa hallinnolliset asiat usein kasaantuvat ja itse luova puoli saattaa yllättäen olla vain murto-osa toimenkuvasta. Tämä oli asia, johon halusin muutoksen, hän sanoi tuolloin MarkkinointiUutisten haastattelussa.
Reinikainen nosti esiin myös sen, että toimistossa työskentelystä on tullut entistä hektisempää, mikä on vaikeuttanut luovaa työtä. Erma on samoilla linjoilla.
– Jokainen mainonnan suunnittelija tunnistaa tilanteen, jossa työn laatu on kärsinyt ajan tai keskittymisen puutteesta. Eikä laadun heikentymistä aina edes huomaa, mikä on vielä ikävämpää. Se ei ole tietenkään suunnittelijan näkökulmasta reilu tilanne, muttei myöskään maksavan asiakkaan, Erma sanoo tiedotteessa.
– Kun projekteja on pöydällä vähemmän, asiakkaan saama laatu paranee, eikä tämän tarvitse toisaalta odotella viikkokaupalla seuraavaa palaveria, Reinikainen lisää.
Erma ja Reinikainen ovat alallaan huippunimiä. He ovat voittaneet muun muassa Cannes Lions -pystejä ja olleet isossa roolissa lukuisissa suomalaisen markkinoinnin kärkitöissä.
Erma&Reinikainen tekee yhteistyötä suoraan asiakkaiden kanssa mutta myös toimistojen kanssa.
– Yhä useammat tuotantoon ja brändäykseen keskittyvät toimistot haluavat laajentaa tarjoomaansa mainonnan suunnitteluun. Tähtäämme kaikessa tekemisessä luovan työn laadun parantamiseen, ja tarjoamme osaamistamme toimistojen käyttöön mielellämme myös kehittämistarkoituksessa, Reinikainen lisää.
Kaksikko kertoo, että uuden yrityksen verkostoon on kerätty kovan luokan freelancereita. Reinikaisen ja Erman ohella myös monet muut ansioituneet ammattilaiset ovat jättäneet toimistoelämän ja siirtyneet yrittäjiksi.
– Asiakkaan näkökulmasta freelancer-verkoston hyviä puolia on, että tiimi muovataan ongelman mukaiseksi, eikä toisinpäin. Arjen pyörittämisessä vakiintuneet rakenteet ovat eduksi, mutta erityisesti luovassa ongelmanratkaisussa joustavuus ja ajattelun tuoreus ovat tärkeitä, Erma päättää.