Kuva: Canva Pty Ltd.
Toimistot

Tekoälyllä kiinni vaikeasti hyödynnettävään asiakasdataan – tutkimus- ja konsultointiyritys Nsight ostaa tekoäly-yritys Iloomin

21.8.2024 12:16
Mikko Perttunen
Iloomin tekoälysovellus mahdollistaa yhtiön mukaan eri kanavista saatavan avoimen palautteen hyödyntämisen aivan uudella tavalla.

Tutkimus- ja konsultointiyritys Nsight Oy ostaa tekoälypohjaiseen, laajojen tekstimassojen analyysiin erikoistuneen Iloom Oy:n. Kaupan myötä Nsight tuo markkinoille ratkaisuja ja mahdollisuuksia laadullisen tiedon hyödyntämiseen liiketoiminnan kehityksessä.

Yhtiön tiedotteessa muistutetaan, että avoin palaute on yksi kiinnostavimmista ymmärryksen lähteistä ja samaan aikaan vähiten hyödynnetty, sillä sen laajamittainen analysointi on ihmisvoimin käytännössä mahdotonta.

Nsightin mukaan Iloomin tekoälydataan perustuva sovellus mahdollistaa suurten laadullisten datamassojen monipuolisen analysoinnin. Tämä tuo yrityksen mukaan täysin uusia analyysimalleja ja palvelukokonaisuuksia esimerkiksi asiakaspalvelussa, sosiaalisessa mediassa tai erilaisissa tutkimuksissa kerättävän tiedon analysointiin.

– Tekoäly tulee enenevissä määrin muuttamaan myös tutkimusmarkkinaa ja haluamme olla kehityksen eturintamassa. Kauppa tukee kasvustrategiaamme niin tekoälyn hyödyntämisen kuin palveluiden laajentamisenkin näkökulmasta. Asiakkaillemme tämä tarjoaa entistä monipuolisempia palveluita ja luotettavaa, tekoälyä hyödyntävää analyysia, ilman Chat GPT-tyyppisiin, LLM-kielimalleihin perustuviin ratkaisuihin liittyvää hallusinointia, Nsight Oy:n toimitusjohtaja Anna Sirkiä toteaa tiedotteessa.

Vuonna 2020 perustetun Nsight Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 1,1 miljoonaa euroa.

MAINOS
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS