Mari Taulerin taide- ja vintage-harrastus muotoutui verkkokaupaksi. Kuva: Grundlage
Toimistot

Turkulainen mainostoimisto avasi vintage-verkkokaupan – all kinds of shit -kategoriasta löytyy muun muassa puu-ukko ja kiuas

15.10.2024 11:21
Mikko Perttunen
Verkkokauppaa pyöritetään oman henkilökunnan voimin ja veneitä sekä tykkejä aiemmin liikutellut digijohtaja huolehtii siitä, ettei kaikki mene perseilyksi.

Turkulainen mainostoimisto Grundlage avasi syyskuun lopulla vintage-verkkokaupan Mature Möbel.

Kauppa erikoistuu taiteeseen, kalusteisiin ja muotiin. Yhtenä kategoriana on all kinds of shit, mistä löytyi muun muassa puu-ukko, puuvene ja kiuas, jotka ehdittiin kuitenkin jo tämän jutun ilmestymiseen mennessä myydä pois.

Mature Möbelin takana on lähes 30 vuotta markkinoinnin parissa työskennellyt Grundlagen toimitusjohtaja ja perustaja Mari Tauler. Tauler on kerännyt taidetta lähes 30 vuotta ja vintage-klassikoita vuosikymmenen.

Verkkokauppaa pyöritetään Grundlagen työntekijöiden voimin. Mitään työtä ei osteta ulkopuolelta.

– Meillä oli kaikki ainekset hyvään soppaan. Minä olin kerännyt lähes 300 tuotetta plakkariin, olemme ennenkin tehneet verkkokauppoja, olemme brändäämisen ja konseptoinnin asiantuntijoita ja digimarkkinointi on arkeamme lähes kaikkien asiakkaiden kanssa, Tauler kertoo tiedotteessa.

Verkkokauppa avattiin syyskuun lopulla ja kauppoja on tehty reilussa kahdessa viikossa yli 40 kappaletta. Tuotteiden keskihinnat ovat satoja euroja.

Tukikohtana verkkokaupalle toimii Mature Mansion eli Grundlagen entinen toimistotila, joka nyt on valjastettu kuvauksille, varastoinnille sekä verkkokaupan showroom-käyttöön. Tilaa voi myös vuokrata yksityisten tai yritysten tilaisuuksiin.

– Meillä on ollut todella hauskaa tätä tehdessä, ja palaute on ollut loistavaa. Erityisesti asiakkaita on naurattaneet kirjoittajamme Laura Anderssonin hersyvän hauskat tekstit ja visualistiemme Eemeli Rantasalon ja Janne Hongellin käsissä muovautunut hullu brändi-identiteetti, Tauler toteaa.

– Digijohtajamme James Mashiri pitää huolen, että ei ihan pelkästään perseillä. Hän on aiemmassa työssään armeijassa ostanut, vuokrannut ja myynyt veneitä ja tykkejä maailman ympäri, joten kai tästä pari patsastakin saadaan liikkeelle oikeaan suuntaan, Tauler jatkaa.

MAINOS