Kuva: Heli Blåfield
Media

Uuden Jutun joukkorahoitustavoite saatiin täyteen neljässä päivässä – uusi tilausrahoitteinen media aloittaa toimintansa tammikuussa

23.9.2024 8:03
Mikko Perttunen
Minimitavoite ei vielä tee julkaisutoiminnasta pidemmän päälle kannattavaa.

Tammikuussa julkaisun aloittamista tavoitteleva journalistinen media Uusi Juttu sai nopeasti täyteen 5 000 ennakkotilaajan ensivaiheen tavoitteensa. ”Perustajajäseniä” haettiin 17. syyskuuta käynnistyneessä joukkorahoituskampanjassa.

Lue myös: ”Media-alalla elää sitkeä käsitys siitä, että journalismi tarvitsee mainoksia hengissä selviytyäkseen” – Uusi Juttu pyrkii aloittamaan julkaisutoiminnan tammikuussa

Minimitavoitteen täyttyminen tarkoittaa sitä, että julkaisutoiminta alkaa ensi tammikuussa, mutta se ei vielä tee Uuden Jutun toiminnasta kannattavaa. Julkaisutoiminnan käynnistämisen mahdollistaa nyt mukaan tulleiden perustajajäsenten lisäksi Uuden Jutun tanskalainen kumppani Zetland.

Uuden Jutun perustajat ovat laskeneet, että media tarvitsisi lopulta reilusti yli 15 000 maksavaa jäsentä, jotta toiminta olisi pidemmän päälle kestävällä pohjalla.

Uuden Jutun varsinainen julkaisunimi ei vielä ole selvillä, mutta tässä vaiheessa media lupaa tulevaisuudessa julkaisevansa ainakin joka arkipäivä aikaisen aamun uutiskoosteen, joka on tutun toimittajan koostama kokonaisuus sen hetken tärkeimmistä aiheista, iltapäivän uutispodcastin, joka syventyy pääsääntöisesti yhteen aiheeseen kerrallaan, sekä kaksi syventävää ja hieman pidempää juttua.

– Olemme helpottuneita, innoissamme ja hieman jännittyneitä, kun pääsemme tositoimiin. Emme odottaneet tällaista tukea. Nyt meidän täytyy todistaa olevamme ihmisten luottamuksen arvoisia. Aloitamme toimittajien rekrytoinnit heti. Onneksi kiinnostus jo tähän asti ollut ilahduttavaa myös työnhakijoiden suunnalta, Uuden Jutun päätoimittaja Olli Seuri kertoo tiedotteessa.

Uusi Juttu tulee olemaan yhteiskunnallinen ajankohtaismedia, joka tämän hetken suunnitelmien mukaan tulee keskittymään ainakin talouteen, politiikkaan, kulttuuriin ja kansainvälisiin suhteisiin.

Muokattu klo 8.24: Lisätty Olli Seurin kommentti

MAINOS