Kuva: Radio 55 Oy
Media

Valtakunnallista toimilupaa hakeva Leena Puntilan Radio 55 pyrkii haastamaan Radio Suomen – avuksi otetaan tekoäly

6.8.2024 14:06
Mikko Perttunen
Uusi kanava haluaa tuoda vaihtoehdon ennen kaikkea yli 55-vuotiaille kuuntelijoille.

Traficom avasi haettavaksi Yle Puheen lopettamisen myötä vapautuneen valtakunnallisen FM-radioverkon, jonka peittoalue kattaa yli 90 prosenttia suomalaisista. Hakuaika päättyi heinäkuun lopussa.

Radioalalla aina kaupallisen radion perustamisvuodesta lähtien työskennelleen Leena Puntilan yhtiö Radio 55 Oy on hakenut toimilupaa mainosrahoitteiselle, valtakunnalliselle radioasemalle. Puntila jäi vuonna 2016 pois Bauer Median toimitusjohtajan paikalta, ja on johtanut uransa aikana useita kaupallisia radiokanavia.

Yhtiön tiedotteen mukaan kanava haluaa tuoda Ylen Radio Suomelle vaihtoehdon yli 55-vuotiaiden kuuntelijoiden keskuudessa. Sisällöissä painottuvat viihteen ja musiikin sijasta uutis- ja ajankohtaissisällöt, joiden tuotantoon aiotaan ottaa myös tekoäly mukaan.

– Myös radioalalla tekoäly tarkoittaa kustannustehokkuuden paranemista. Alallamme sitä tarvitaan etenkin siksi, että monopoliasemassa toimiva, yhdysvaltalaisomisteinen Digita tekee toiminnasta kaikille – myös Yleisradiolle - kohtuuttoman kallista. Digitan tuottaman jakelupalvelun hinta on niin kova, että se uhkaa koko suomalaisen radiotoimialan elinkelpoisuutta, Puntila arvioi tiedotteessa.

Lue myös: Uutta musiikkia löydetään yhä useammin TikTokista ja Instagramista

MAINOS
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS