Kuva: Hannes Paananen / A-lehdet
Media

Ville Pernaasta Avun päätoimittaja

12.6.2024 9:22
Mikko Perttunen
Uusi päätoimittaja aloittaa tehtävässään syksyllä.

Ville Pernaa on valittu Avun uudeksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässä marraskuussa.

Pernaa on kokenut journalisti, joka siirtyy A-lehtien palvelukseen Valtion taloudellisen tutkimuskeskus VATT:n viestintäjohtajan tehtävästä. Avun nykyinen pitkäaikainen päätoimittaja Marja Aarnipuro jää eläkkeelle loppuvuodesta.

Pernaa on toiminut Suomen Kuvalehden päätoimittajana ja tehnyt merkittävää työtä myös Kanavan ja Parnasson päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana ja THL:n hankejohtajana. Hän on myös julkaissut tietokirjoja yhteiskunnallisista aiheista.

– Suomalainen yhteiskunta polarisoituu tällä hetkellä kovaa vauhtia: erilaiset elämäntavat ovat erkanemassa yhä kauemmas toisistaan. Avun missiona on kertoa kattavasti koko Suomen ja kaikkien suomalaisten arjesta, mikä tarkoittaa vastapainoa median keskittymiselle ruuhka-Suomen asioihin, Pernaa kertoo tiedotteessa.

A-lehdet-konsernin toimitusjohtaja Heli Arantola kertoo, että A-lehdet uskoo aikakausmediaan ja panostaa sen kehittämiseen. 

– Aikakausmedian sisältöjä tehdään nyt ja tulevaisuudessa yhä monimuotoisemmin. Lehdellä on vahva roolinsa, ja digitaalinen media antaa mahdollisuuden luoda laadukasta sisältöä myös liikkuvan kuvan ja äänen muodossa, hän toteaa.

Muokattu 13.6. klo 8.26: Korjattu Pernaan edellisen työpaikan lyhenne

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)