Kuva: Canva Pty Ltd.
Ilmiöt

Yli puolet naisista unelmoi omasta yrityksestä – suurena motivaatiotekijänä ottaa työelämä omiin käsiin

1.10.2024 10:20
Mikko Perttunen
Naisyrittäjät perustavat yrityksen miehiä useammin intohimosta.

Suomen yrittäjänaisten tilastojen mukaan Suomen noin 300 000 yrittäjästä vain noin kolmannes on naisia. Startup-rahoituksesta kuitenkin vain murto-osa, noin kuusi prosenttia, ohjautuu naisten perustamille yrityksille.

Visan hiljattain Pohjoismaissa ja Baltiassa teettämän kyselytutkimuksen mukaan naisista noin neljännes on joskus elämänsä aikana perustanut oman yrityksen. Yli puolet kuitenkin unelmoi oman yrityksen perustamisesta.

Yksi keskeisistä naisten mainitsemista syistä yrityksen perustamiselle on työelämän ottaminen omiin käsiin. 44 prosenttia suomalaisista naisyrittäjistä mainitsee tämän motivaatiotekijäksi.

Suomessa naisyrittäjät perustavat yrityksen miehiä useammin intohimosta ja saadakseen toteuttaa omia ideoitaan. Myös yrittäjyyden mahdollistamaa henkilökohtaista oppimista ja kehittymistä naiset arvostavat enemmän kuin miehet.

Naiset ovat talouteen liittyvissä kysymyksissä miehiä turvallisuushakuisempia.

Visa myös käynnisti jälleen tänään naisyrittäjille suunnatun She’s Next -apurahaohjelman, jonka tavoitteena on tukea naisyrittäjiä tarjoamalla heille rahoitusta ja resursseja yrityksensä kasvattamiseen.

Ohjelman kautta kolme naisten omistamaa suomalaisyritystä saa kukin 10 000 euroa sekä henkilökohtaista yritysvalmennusta vuoden ajan. Viime vuonna Suomessa apurahan saivat Niimaar Circular Design, Mö Foods sekä Keloa.

MAINOS