Alma News Media pohtii kolmen lehtensä lakkauttamista. Kuva: Lehtien kannet
Media

Alma Media suunnittelee kolmen lehden lakkauttamista – muutosneuvottelut koskevat noin 80 henkilöä

30.9.2024 15:23
Mikko Perttunen
Taustalla on heikko kannattavuuskehitys ja keskittyminen digitaaliseen medialiiketoimintaan.

Alma News Media aloittaa muutosneuvottelu, joiden tarkoituksena on organisoida uudelleen toimitusten työtä osassa sen lehtien toimituksia. Lisäksi Alma News Media suunnittelee Kauppalehti Option ja Faktan sekä Mediuutisten mahdollista lakkauttamista.

Toimenkuvien muutosten lisäksi myös irtisanomiset ovat mahdollisia. Alustavan suunnitelman mukaan henkilökunnan määrä saattaa vähentyä enintään 30 henkilötyövuodella. Yhteensä neuvottelut koskevat noin 80 henkilöä. Alma News Median toimituksissa työskentelee yhteensä lähes 300 henkilöä.

Toiminnan uudelleenjärjestelyiden tarve aiheutuu kyseisten lehtien heikosta kannattavuuskehityksestä. Neuvotteluiden taustalla on myös Alma News Median strateginen muutos keskittyä entistä vahvemmin digitaaliseen medialiiketoimintaan.

Kauppalehti Option ja Faktan sekä Mediuutisten lisäksi alustavana suunnitelmana on organisoida uudelleen toimituksellista työtä muun muassa tekniikka-, auto- ja lifestyle-journalismia tekevissä toimituksissa.

– Mainosrahoitteinen painettu media on ollut kovan muutoksen kourissa jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien ja valitettavasti talouden taantuma on pahentanut tilannetta Suomessa entisestään. Monet Alma News Median tuotteet ovat kuitenkin jo pitkälle digitalisoituneet ja ne pystyvät pärjäämään kovassa kansainvälisessä kilpailussa jatkossakin. Suunnitelmamme on entisestään terävöittää erityisesti digitaalisten Kauppalehden ja Iltalehden uutisointia ja vahvistaa niiden arvoa tilaajille ja mainostajille. Kehitämme jatkossa digitaalista feature-journalismia sekä tuotteidemme video- ja audiosisältöjä, Alma News Median johtaja Juha-Petri Loimovuori kommentoi tiedotteessa.

MAINOS