Kuva: Canva Pty Ltd.
Brändit

Helsinki nousi maailman kestävimmäksi matkailukohteeksi

18.10.2024 7:52
Mikko Perttunen
Kestäville matkailukohteille on tulevaisuudessa luultavasti yhä enemmän kysyntää.

Helsingin kaupunki sijoittui kärkisijalle kansainvälisessä matkailukohteiden kestävyyttä mittaavassa Global Destination Sustainability (GDS) -indeksissä, joka julkaistiin keskiviikkona.

Vertailussa on mukana yli sata vastuullisuuteen panostavaa kaupunkia eri puolilta maailmaa. Viime vuonna Helsinki oli listan neljäs, ja kaupungin tavoitteena oli ollut saavuttaa ykkössija viimeistään vuonna 2025.

"Yhä useammat matkailijat etsivät kestävämpiä palveluita ja matkakohteita."

GDS-indeksi mittaa matkailukohteiden kestävyyttä neljässä eri kategoriassa yli 70 mittarin avulla. Kategorioissa mitataan ympäristöllistä suoriutumista, toimittajaketjuja, matkailukohteiden johtamista ja sosiaalista kestävyyttä.

Helsinki on aiemmin pärjännyt indeksissä erittäin hyvin kaupunkitasoisessa ympäristöön liittyvässä kehittämisessä. Tänä vuonna kaupunki saavutti sen lisäksi ykkössijan matkailukohteen johtamisessa ja yritysten sitoutumisessa sekä toisen sijan sosiaalisessa suoriutumisessa.

– Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että yhä useammat matkailijat etsivät kestävämpiä palveluita ja matkakohteita. Maailman kestävimmälle matkailukohteelle on jatkossa varmasti yhä enemmän kysyntää, Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen toteaa tiedotteessa.

GDS-indeksin kärkikolmikkoon mahtuvat Helsingin lisäksi Göteborg ja Kööpenhamina. Tampere on indeksin sijalla 23.

Muokattu 21.10. klo 9.07: Lisätty muiden kaupunkien sijoituksia.

MAINOS