Bubi-huuhkaja Helsingin Olympiastadionilla kesäkuussa 2007. Kuva: Juha Tamminen
Viestintä

Jalkapalloteemaiselle pöllönsuojelukampanjalle presidentilliset suojelijat

9.10.2024 8:23
Mikko Perttunen
Pelastusoperaatio käynnistyi maajoukkueen kannattajien aloitteesta.

Luonnonperintösäätiö, Suomen Maajoukkueen Kannattajat ja Suomen Palloliitto avaavat suojelukampanjan, jossa kerätään varoja huuhkajien ja helmipöllöjen pesimämetsien suojeluun.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio ovat lupautuneet hankkeen suojelijoiksi.

– Tämä on voimakas viesti siitä, että luonnonmetsien suojelu ja monimuotoisuuden säilyttäminen ovat avainkysymyksiä nykyajassa. On ilahduttavaa nähdä, kuinka suuri merkitys luonnolla on presidenttiparille. Heidän tukensa suojelutyölle on korvaamattoman arvokasta, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg toteaa tiedotteessa.

Huuhkaja on luokiteltu lajina erittäin uhanalaiseksi ja helmipöllö silmälläpidettäväksi.

Pelastetaan pöllömetsät -kampanja käynnistyi Suomen Maajoukkueen Kannattajien aloitteesta. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai Huuhkajat-lempinimen vuonna 2007 Olympiastadionilla lennelleestä Bubi-huuhkajasta. Tästä jatkumona naisten maajoukkue sai myöhemmin lempinimekseen Helmarit helmipöllön mukaan.

Huuhkaja on luokiteltu lajina erittäin uhanalaiseksi ja helmipöllö silmälläpidettäväksi.

Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelukampanja näkyy vahvasti Suomen maajoukkueen peleissä syksyn aikana. Myynnissä on Huuhkaja- ja Helmarimetsien lahjakortteja ja muita tukituotteita. Mukaan keräykseen haastetaan urheiluseuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita tahoja.

Maajoukkueiden pelaajalähettiläinä suojeluoperaatiossa toimivat Huuhkajien Jesse Joronen ja Helmarien Ria Öling.

MAINOS