Kuva: Canva Pty Ltd.
Media

Journalistiliitto lähestyi sataa mediapäättäjää, joista kaksi lupasi nostaa freelancereiden palkkioita tes-korotusten verran

2.10.2024 8:42
Mikko Perttunen
Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen: ”Tahti on vielä turhan verkkainen.”

Journalistiliitto lähetti syyskuun puolivälissä sadalle lehdistön ja kustannusyritysten päättäjälle vetoomuksen korottaa itsensätyöllistäjien palkkioita alan työehtosopimuksen mukaisten palkankorotusten verran.

Sadasta lähestytystä päättäjästä kaksi tässä vaiheessa ilmoitti nostavansa freelancereidensa palkkioita työehtosopimuksen mukaisesti. Kampanjaan sitoutuneet mediayhtiöt paljastetaan piakkoin.

– On hienoa, että freelancereiden vähimmäisehdoista sopiminen laajenee vääjäämättä, vaikka tahti onkin vielä turhan verkkainen, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa liiton tiedotteessa.

Kampanjan kuluessa on käyty jo neuvotteluja Demokraatin kanssa, ja freelancereiden vähimmäistyöehdoista on lehden kanssa sovittu. Jo aiemmin syksyllä Kansan Uutiset on sitoutunut tuleviin Journalistiliiton ja Medialiiton välillä sovittaviin sopimuskorotuksiin. Kansan Uutiset myös korottaa palkkioita tästä päivästä lähtien 10 prosenttia eli reilusti työehtosopimusta enemmän.

MAINOS