Kuva: Canva Pty Ltd.
Digitaalisuus

Maksut virtuaalikorteilla yleistyvät – jo yli kolmannes suomalaisista käyttää virtuaalikorttisovelluksia

13.8.2024 11:13
Mikko Perttunen
Vain murto-osa epäilee virtuaalikorttien luotettavuutta.

Jo 38 prosenttia suomalaisista käyttää niin sanottuja virtuaalikortteja. Yleisimpiä virtuaalikorttisovelluksia ovat muun muassa Google Wallet ja Apple Wallet.

Konsulttiyhtiö FCG:n teki huhtikuussa kyselytutkimuksen, jonka vastaajina oli 3955 suomalaista. Kyselystä selviää myös, että yleisimpiä virtuaaliset kortit ovat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Todennäköisin virtuaalikortit käyttöön ottanut suomalainen onkin nuori pääkaupunkiseutulainen mies.

Miehet käyttävät virtuaalikortteja selkeästi naisia enemmän. Miehistä niitä käyttää 45 prosenttia, naisista 34 prosenttia. Alle 30-vuotiaista nuorista aikuisista virtuaalisia kortteja käyttää 65 prosenttia.

Yleisin syy, miksi suomalainen ei käytä virtuaalikortteja, on se, että fyysisestä maksukortista ja käteisestä pidetään enemmän. 45 prosenttia vastaajista kertoo pitävänsä enemmän muista maksutavoista.

Suomalaiset kyllä luottavat virtuaalikortteihin ja mobiilimaksamiseen. Vain 7 prosenttia ihmisistä epäilee niiden luotettavuutta.

MAINOS