Kuva: Icebreaker.vc
Brändit

Mari Luukkainen aloittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjohtoisiin yrityksiin sijoittavassa pääomarahastossa

22.5.2024 11:47
Mikko Perttunen
Luukkainen on tottunut toimimaan vähemmistönä vähemmistön sisällä.

Kasvuhakkeroijaksi itseään nimittävä ja muun muassa siivousyhtiö Freskan kasvattamisesta tunnettu Mari Luukkainen on liittynyt osaksi pääomarahasto Identity.vc:n tiimiä. Rahasto keskittyy sijoittamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yrittäjien varhaisen vaiheen startup-yrityksiin.

Luukkainen kertoo Linkedin-päivityksessään, että LGBTQ+ -yhteisö on johtanut muutosta luovilla aloilla, ja nyt tätä innovaatiohenkeä pyritään tuomaan kaikille liiketoiminta-alueille.

Luukkaisen mukaan rahaston LGBTQ+-yrittäjistä koostuva tiimi ymmärtää yhteisön kohtaamat haasteet. Hän itse on kokenut, että LGBTQ+-yhteisössä on ollut vaikea tavata samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat intohimon liiketoimintaa ja tekniikkaa kohtaan.

– Olen kotoisin pienestä kylästä, joka järjesti ensimmäisen Pride-tapahtumansa vain kaksi vuotta sitten. Naisena oleminen jo pelkästään tekniikan alalla oli jo haastavaa, ja LGBTQ+ -identiteetin hyväksyminen lisäsi uuden kerroksen monimutkaisuutta, Luukkainen toteaa päivityksessään.

Lue myös: 🔍 Kasvuhakkeroija Mari Luukkainen: ”Tavoitteeni on pelastaa pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta”

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)