Toimistot

Markkinointitoimistojen välisen Vuoden Puikot -jalkapalloturnauksen voitti Wörks

13.9.2024 13:51
Mikko Perttunen
Voittajajoukkue luotti kliseiseen iskulauseeseen.

Eilen Helsingin Bolt Areenalla pelattu vuosittainen markkinointitoimistojen välinen Vuoden Puikot -jalkapalloturnaus päättyi kisaan ensi kertaa osallistuneen Wörksin voittoon. Wörks kaatoi finaalissa Milttonin lukemin 2–0.

– Hyvällehän tämä tuntuu! Turnaus oli tiukka, emmekä päässeet helpolla. Semifinaalissa ehti vetää varmaan kymmenen pelaajaa, ennen kuin meidän maalivahtimme torjui ja pääsin itse laittamaan voittomaalin sisään, Wörksin joukkueen puuhamies Jotti Taival kertoo.

Taival kehuu turnauksen hyvää henkeä. Hän muistuttaa, että alalla käydään kovaa kilpailua asiakkaista ja mainoskilpailujen palkinnoista, joten tekee hyvää välillä kisata myös pilke silmäkulmassa.

Päädyimme ottamaan sloganiksemme "passion & courage".

– Siinä tulee samalla vaihdettua kuulumisia ja tavattua vanhoja kollegoita, Taival sanoo.

Wörks lähti turnaukseen yksinkertaisella taktiikalla.

– Mietimme, mikä olisi maailman kliseisin iskulause, ja päädyimme ottamaan sloganiksemme "passion & courage".

Vuoden Puikot -turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018, jolloin voittajaksi selviytyi Avidly. Vuoden 2019 mestari oli nyt turnauksen järjestänyt TBWA\Helsinki, joka voitti myös vuosina 2022 ja -23. Vuonna 2021 mainostoimistojen jalkapallomestaruutta pääsi juhlimaan eilen finaalissa hävinnyt Miltton. Vuosi 2020 jäi väliin koronapandemian vuoksi.

"Poika lähti tietysti saunaan."

Tämän vuoden voittajajoukkueena Wörks on nyt vastuussa ensi vuoden turnauksen järjestämisestä. Toivoa sopii, että palkintopysti on vielä tallella.

– Poika lähti tietysti saunaan heti samppanjasuihkun jälkeen. Nyt se on Yariksen takaboksissa, toivottavasti kukaan ei ole lyönyt takaikkunaa hajalle kiiltävän perässä, Taival vitsailee.

Taival hämmästelee myös pomputtelukisassa yli 600 kertaa pallon ilmaan saanutta Wörksin puolustuksen lukkoa, Janne Martiskaista, jonka suoritus vei kirkkaasti kyseisen kilpailun voittoon.

Wörksin voitokkaassa joukkueessa oli vain kaksi vaihtopelaajaa.

Vuoden Puikot -turnauksessa kymmenen joukkuetta oli jaettu kahteen alkulohkoon, joista kummastakin välieriin pääsi kaksi parasta. Joukkueiden määrä oli suurin turnauksen historiassa.

Turnauksessa pelasivat Hasan & Partners, SEK, Wörks, Tapaus, Troot, Miltton, Bob the Robot, TBWA, N2 sekä Folkin, Bondin ja Frammen muodostama yhteisjoukkue.

Wörks oli A-lohkon kakkonen, mutta raivasi tiensä finaaliin kaatamalla B-lohkon voittaja TBWA\Helsingin maalittoman tasapelin jälkeen rangaistuslaukauskilpailussa.

A-lohkon voittanut Troot puolestaan putosi B-lohkossa toiselle sijalle sijoittuneelle Milttonille.