Kolumni

Nimen lausumisohje, esittelyvideo ja vaikuttajaprofiili – ota kaikki hyöty irti LinkedInin henkilöprofiilien uusista ominaisuuksista, osa 1

13.12.2021 7:10
Tom Laine
LinkedInin muutokset mahdollistavat entistä paremmin myös lyhyemmän profiilin löydettävyyden, kirjoittaa Tom Laine.

1. LinkedIn-verkostoitumiskutsujen määrään on tullut uusi, entistä tiukempi raja. Kutsuja voi lähettää korkeintaan sata viikossa. Hyväksymisprosentti ja lähetettyjen mutta vielä hyväksymättömien kutsujen määrä vaikuttaa siihen, montako kutsua voit tietyn ajan sisällä lähettää.

2. Hakukoneoptimointi on muuttunut. Profiilin löydettävyyteen vaikuttavissa tekijöissä on tapahtunut selkeitä muutoksia. Erityisesti asiasanojen määrään liittyneet kriteerit ovat vähemmän tärkeitä kuin aiemmin, ja lyhyemmälläkin profiililla tulee nyt hyvin löydetyksi.

3. Ensisijaisesti mobiilisovelluksen kautta lisättävä videoesittely, Cover Story, on korkeintaan 30 sekunnin mittainen esittelyvideo, joka näytetään profiilikuvasi paikalla. Voit tuunata videota pienimuotoisesti lisäämällä siihen LinkedInin tuottamia ”tarroja” ja tekstiä sekä tekstiefektejä.

4. Nimen lausumisohje on yksi erikoisimmista ominaisuuksista, joihin olen LinkedInissä vuosien varrella törmännyt. Ymmärrän sen hyödyt, mutta se tuskin olisi ollut ensimmäisen sadan uuden ominaisuuden joukossa, joita itse palveluun kaipaisin. No, nyt se on kuitenkin saatavilla.

5. Creator Mode eli vaikuttajaprofiili on henkilöprofiilin uusi versio, jolla voidaan painottaa profiilin vaikuttavuutta muutamalla eri tavalla. Profiiliin tuleville henkilöille ehdotetaan vaikuttajaprofiilissa ensisijaisesti henkilön seuraamista verkostoitumisen sijaan (Follow vs. Connect). Profiilin sisällöntuotanto nousee selkeämmin näkyviin Activity-osiossa. Lisäksi profiiliin voidaan lisätä korkeintaan viisi hashtag-asiasanaa kuvastamaan vaikuttajan tyypillisimpiä puheenaiheita. Myös asemoinnissa on pienen pieniä eroja perinteiseen profiiliin.

Resume Builderin avulla LinkedIn-profiilista voi luoda ansioluetteloversioita käytettäväksi työnhaussa.

6. Resume Builderin avulla LinkedIn-profiilista voi luoda ansioluetteloversioita käytettäväksi työnhaussa. Saat myös vinkkejä siitä, miten voit käyttää LinkedInissä asiasanoja osaamisesi esittelyyn.

7. Jo jonkin aikaa on ollut mahdollista lisätä profiiliin erilaisia palveluntarjontaan, rekrytointiin ja työnhakuun liittyviä kuvauksia. ”Providing services” (palvelunimikkeet), ”Show recruiters your open to work” (työnhaun ilmaiseminen) ja ”Share that you’re hiring” (rekrytoinnin ilmaiseminen) voidaan ottaa käyttöön profiilin yläosasta otsikon ja yhteenvetokentän välistä. Niihin liittyen voit myös lisätä profiikuvaasi raamit, jolloin jo profiilikuvasi kertoo rekrytointi- tai työnhakustatuksesta.

8. Providing Services -kohtaan lisätyille palveluille on tullut oma markkinapaikkansa, Services Marketplace. Löydät sen yläpalkin Work-osiosta. Siellä voit joko etsiä palveluntarjoajia, selata osaajia palvelukategorioittain tai lähettää kyselyjä tai tarjouspyyntöjä osaamistaan tarjoaville henkilöille. Lisäksi voit hallita omia projektejasi, joihin olet etsinyt osaajaa.

Entä mitä on tulossa? Muun muassa tumma väriversio LinkedInistä eli dark mode, jolla profiilin värimaailmaa voi vähän synkentää. Bisnes-goottimoodi kenties? 😉

Tom Laine on viettänyt LinkedInissä 17 vuotta, eikä suotta. Hän kirjoittaa kolumneissaan LinkedInistä ja sen vierestä.

MAINOS
MAINOS
MAINOS