MarkkinointiUutiset nostaa juttusarjassaan esiin MarkkinointiUutisia julkaisevan MarkkinointiKollektiivin Facebook-ryhmän mielenkiintoisimpia keskusteluita. Tällä kertaa esiin nostetaan julkaisu, joka koski Helsinki Festivalin printtimainosta Helsingin Sanomissa.
Useat sanovat printtimainonnan ajan olevan ohi. Vielä useampi sanoo, että pitkät mainostekstit eivät yksinkertaisesti toimi printtimediassa.
Printtimainonta on kenties muuttunut vuosien saatossa, mutta printtimainonnalla pystyy vieläkin keräämään laajalti huomiota, jos mainonnassa on käytetty luovuutta. Sama pätee myös pitkiin mainosteksteihin. Sen todisti Helsinki Festivalin tämän viikon etusivun mainos Helsingin Sanomissa.
Eräs MarkkinointiKollektiivin jäsen nosti keskustelussa esiin tapahtumajärjestäjän mainoksen, jossa on upea kuva Senaatintorilla sijaitsevasta Helsingin yliopiston päärakennuksesta sekä pitkä teksti, jossa taiteen ystävät kutsutaan tunteisiin vetoavalla kirjoituksella Helsingin juhlaviikoille.
Tekstissä tuodaan esiin, että uudet koronamääräykset astuvat voimaan päivän vaihduttua ja että määräykset ovat vaikuttaneet tapahtumaan, taiteilijoihin ja taiteen ystäviin. Kirjoitus päättyy lauseeseen: “Pandemiaa oli helpompi ennakoida kuin viranomaispäätöksiä ja strategioita.”.
Etusivun mainoksen taustalla on aluehallintoviranomaisten uudet päätökset, joiden myötä suurin osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmasta peruuntui. Kulttuuriala on ollut yksi koronapandemiasta eniten kärsineistä aloista, ja tuska ei näytä vielä helpottuvan.
Mainos vakuutti ainakin markkinointialan henkilöt. MarkkinointiKollektiivin jäsenen julkaisuun on tullut jo yli 300 positiivista reagointia.
Eräs ryhmän jäsen kommentoi mainosta näin:
– Kertoo paljon kulttuurialan ja tapahtuma-alan tuskasta ja rajoitusten mielivaltaisuudesta ja epätasa-arvosta. Mahtava ja näkyvä kannanotto Juhlaviikoilta!
Toinen jäsen kiitti Helsinki Festivalia rohkeudesta.
– Tämä on briljantti. Kumarran syvään kirjoittajalle, mutta etenkin asiakkaalle rohkeudesta. Kiitos.
Keskustelussa nousi esiin myös yksi olennainen kysymys.
– Printti tavoittaa. Olisiko somepostaus noussut keskusteluun?
Todennäköisesti ei. Oikealla tavalla ja oikealla kulmalla tehty pitkä mainosteksti printissä toimii selvästi.
Aika-ajoin suomalaisessa printtimediassa törmää nerokkaisiin pitkiin mainosteksteihin. Moni varmasti muistaa esimerkiksi Beanit-brändin laajaa keskustelua herättäneen mainoksen viime talvelta.