Mainos

Sami Kurosen iltapäivänuotiolla käytiin inspiroivaa keskustelua alan elämän pelistä, markkinoinnin ja viihteen liitosta

3.5.2021 10:43
MarkkinointiUutiset
Viihteen merkitys ihmisten elämässä on kuluneen vuoden aikana korostunut entisestään. Markkinoijille se antaa mahdollisuuden saada tähtipölyä tuotteen tai palvelun ympärille sekä kertoa yrityksen tarinaa tavalla, joka tarjoaa aidon syyn kiinnostua brändistä ja sitoutua siihen. 

MAINOS: Sanoma

Viihteen merkitys ihmisten elämässä on kuluneen vuoden aikana korostunut entisestään. Markkinoijille se antaa mahdollisuuden saada tähtipölyä tuotteen tai palvelun ympärille sekä kertoa yrityksen tarinaa tavalla, joka tarjoaa aidon syyn kiinnostua brändistä ja sitoutua siihen. 

Viihdettä voi hyödyntää markkinoinnissa monin tavoin. Sanoma tarjosi viime viikolla inspiroivaa keskustelua markkinoinnin ja viihteen lainalaisuuksista Suomen suurin viihdetalo -webinaarissa. Toimittaja Riku Rantala, Pauligin Tomi Wirtanen, Fortumin Jussi Mälkiä, Folkin Tommi Laiho sekä Sanoman Liisa Palomäki, Minna Andersson ja Karri Ahonen keskustelivat Sami Kurosen johdolla markkinoinnin ja viihteen liitosta Temptation Islandilta tuttuun tyyliin. 

Riku Rantala on ylpeä siitä, että sai nostaa satojen tuhansien suomalaisten tietoisuuteen kovan luokan asiantuntijoiden keskustelua ilmastonmuutoksesta Riku Rantala ja 100 kysymystä ilmastosta -ohjelmasarjassa, joka tehtiin yhteistyössä Fortumin kanssa. 

Aihe tuntui Rantalalle kiehtovalta ja tärkeältä. 

”Olen tottunut tekemään sisältöjä, joissa tärkeä asia paketoidaan viihteen käärepaperiin”, Rantala kertoi.

Oma ohjelma vaatii mainostajalta rohkeutta ja astumista perinteisen brändiviestinnän ulkopuolelle. Fortumille on tärkeää, että ohjelmassa käytiin kriittistä keskustelua ja nostettiin esiin yritysten roolia ilmastokriisin torjunnassa. TV-näkyvyyden kautta ohjelmalle mahdollistettiin uusia yleisöjä, jotka normaalisti eivät altistu ilmastonmuutoskeskustelulle. 

”Ohjelma oli meillekin hyppy tuntemattomaan. Meille oli tärkeää, että Riku tekee ohjelmaa riippumattomasti ja sisältö on täysin hänen käsissään. Isona toimijana meillä on tietynlainen vastuu edistää hyvää keskustelua”, Jussi Mälkiä totesi.

”Populaarikulttuuri, viihde, markkinointi, brändi ja mainonta ovat yksi jatkumo. Brändejä pitäisi johtaa kuin ne olisivat viihdettä. Oma suosikkini brändin määrittelystä on Jeff Bezosin toteamus: brändi on se, miten ihmiset puhuvat sinusta, kun et ole paikan päällä”, Tomi Wirtanen totesi ja avasi parhaillaan käynnissä olevaa Paulig Presidentti Ruby -kampanjaa tarkemmin. 

Presidentti-kahvien uudelleen lanseerauksessa uudistettiin kahvin hankinta, pakkausdesign ja -materiaalit sekä mainonta. Wirtasen tavoitteena on nostaa markkinointiviihteen tasoa Suomessa. 

”Tee pohjatyö kunnolla. Varmista, että ymmärrät asiakkaita ja kuluttajia, ja tuotteen laadun ja vastuullisuuden pitää olla kunnossa. Määrittele oma brändisi näiden pohjalta hyvin. Valitse hyvät kumppanit ja ole heidän kanssaan rohkea. Herätä aktiivisesti tunteita. Hyvää markkinointijohtajaa jännittää aina aamulla vähän.” 

Markkinointiviestinnän suunnittelussa kannattaa luottaa omiin tunnekokemuksiin, Tommi Laiho totesi. 

”Luota siihen, että jos idea liikuttaa sua, se voi voi liikuttaa muitakin. Kun markkinointiviestintää suunnittelee, pitää päästä kiinni isoihin asioihin. Tarinankerronnan ytimessä ovat aina ikuiset totuudet. Ihmiset samaistuvat tunteisiin, ja tunteet menevät yli kohderyhmien.”

Katso tallenne inspiroivasta keskustelusta viihteen ja markkinoinnin liitosta täältä.


MAINOS
MAINOS
MAINOS