Antonio Giancaspro
Brändit

Suomalainen Spinnova -kuitu pääsi Forbesin 30 alle 30 -listalla mainitun muotisuunnittelijaduo Paolina Russon asukokonaisuuteen

20.5.2024 9:54
Mitra Vasara
Asukokonaisuus osallistui Milanossa järjestettävään Challenge the Fabric Award –kilpailuun 14. toukokuuta.

Forbesin 30 alle 30 -listalla mainittu suunnittelijaduo Paolina Russo julkaisi ensimmäisen asukokoelmansa, joka on valmistettu Spinnova-kuitua ja puuvillaa sisältävästä kankaasta. Denimiä muistuttava kangas on kudottu Suomessa. 

– Koska Spinnova-kuitu on luonnostaan vastuullista, se on täydellinen materiaali osoittamaan, mitä kaikkea kestävä muoti voi olla, kertovat brändin suunnittelijat Lucile Guilmard ja Paolina Russo tiedotteessa.

Asukokonaisuus osallistui Milanossa järjestettävään Challenge the Fabric Award –kilpailuun 14. toukokuuta. Kilpailussa haastetaan suunnittelijat luomaan asuja selluloosapohjaisista muuntokuiduista, jotta voitaisiin edistää siirtymistä uusiutuviin ja kierrätettyihin materiaaleihin. 

Spinnova-kuitu tuotetaan mekaanisella prosessilla ilman haitallisia kemikaaleja, toisin kuin muuntokuidut yleensä.

– Tavoitteemme on olla mukana muuttamassa tekstiilialan raaka-ainepohjaa teknologiamme avulla. Uskomme, että nuoret suunnittelijat, kuten Paolina Russo -duo raivaavat tietä kestävämmälle muodille, sanoo Spinnovan toimitusjohtaja Tuomas Oijala tiedotteessa.

MAINOS