Kuva: Team Rynkeby
Ilmiöt

Suomen Team Rynkeby keräsi kauden aikana noin 775 000 euroa vakavasti sairaille lapsille

7.10.2024 8:37
Mikko Perttunen
Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue on kerännyt kansainvälisesti jo 100 miljoonaa euroa.

Team Rynkeby Suomen kauden 2023–2024 keräystulos oli 775 329 euroa.

Vuodesta 2002 toiminut Team Rynkeby -säätiö on Euroopan suurin hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka kerää varoja vakavasti sairaille lapsille.

Tällä kaudella varainkeruussa saavutettiin historiallinen virstanpylväs, kun kaikkien maiden joukkueiden yhteisesti keräämä kokonaissumma ylitti jo 100 miljoonaa euroa.

Suomessa lahjoitussumma luovutettiin Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle. Lasten syöpäsäätiö sai potista reilut puoli miljoonaa ja Sylva noin 220 000 euroa.

Team Rynkebyssä on yli 2 500 pyöräilijää ja huoltohenkilöstöä kahdeksasta maasta ja lisäksi kansainvälinen joukkue. He pyöräilevät joka kesä Pariisiin lisätäkseen tietoisuutta ja keräten varoja erilaisten tapahtumien sekä yksityis- ja yrityslahjoittajien kautta.

Suurin yksittäinen tapahtuma on Team Rynkeby Koulujuoksu, joka järjestetään aina toukokuun ensimmäisenä perjantaina.

Kaikki Team Rynkebyn osallistujat vastaavat itse omista pyörä-, varuste- ja hotellikustannuksistaan, kun taas projektin hallinnolliset kustannukset jaetaan Eckes-Graninin Rynkeby-, God Morgon-, Hohes C- ja Granini-tuotemerkkien sekä kerättyjen varojen kesken.

MAINOS