Tampereen Energia
Brändit

Tampereen Sähkölaitos uudisti brändinsä

28.8.2023 11:48
Mikko Perttunen
Visuaalinen identiteetti saa inspiraationsa yhteistyöstä, energiasta ja yrityksen ja kaupungin historiasta.

Tampereen Sähkölaitos otti tänään 28. elokuuta käyttöön uuden nimen sekä uudistetun brändin. Brändiuudistus kattaa myös tytäryhtiö Tampereen Sähköverkon, joka vastaa Tampereen alueen sähkönjakelusta.

Tampereen Sähkölaitos on nyt Tampereen Energia. Tampereen Sähköverkon nimi taas on jatkossa Tampereen Energia Sähköverkko.

Konserniin kuuluvat Tampereen Vera ja Tammervoima jatkavat toimintaansa tutuilla brändeillään.

Brändin uudistaminen etenee vaiheittain. Tampereen Energian uusi värimaailma ja muotokieli näkyvät jo uusilla kotisivuilla, ja ne tullaan viemään syksyn mittaan myös esimerkiksi laskuille ja itsepalvelukanava Sähkikseen.

Ilmeuudistus on ollut lähes kahden vuoden projekti, johon osallistui laaja joukko Tampereen Energian työntekijöitä.

– Uusi identiteettimme tunnustaa juuremme, mutta tulkitsee historiaa modernisti. Brändiuudistuksessa kyse ei kuitenkaan ole vain visuaalisesta ilmeestä tai nimestä, vaan uudesta tavasta tehdä asioita strategiamme mukaisesti. Loimme työtämme kuvaavan, selkeän brändin, joka edustaa ihmisiämme ja kertoo, miksi olemme olemassa. Putkissa ja johdoissa kulkeva energia on abstraktia, mutta meidän ihmisemme tekevät siitä helposti lähestyttävää. Asiakkaillemme uusi brändimme näkyy selkeämpänä ja avoimempana viestintänä, sekä entistä erottuvampana ulkoasuna, toteaa Tampereen Energian brändijohtaja Hanna Jokinen.

MAINOS