Juha Snellman ja Khatia Nodia vaihtavat hetkeksi lähes koko elämänsä keskenään. Kuva: TBWA\Helsinki
Toimistot

TBWA\Helsinki aloittaa vaihto-ohjelman, jossa osallistujat vaihtavat työpaikkansa lisäksi myös asuntoja

28.5.2024 12:10
Mikko Perttunen
”Vaikka luova suunnittelu on periaatteessa universaalia, eroja syntyy viimeistään, kun aletaan puhumaan kohderyhmistä.”

TBWA\Helsinki lanseeraa työntekijöiden vaihto-ohjelman, jossa osallistujat vaihtavat työtä ja elämää tietyksi ajaksi. Tämä tarkoittaa käytännössä toimiston, kollegoiden, asuntojen ja koko sosiaalisen piirin vaihtamista.

Ensimmäisessä vaihdossa ovat mukana helsinkiläinen copywriter Juha Snellman ja berliiniläinen Khatia Nodia.

– Selkeästi parasta toisessa kulttuurissa työskentelyssä on, että joutuu väkisinkin haastamaan omaa ajatteluaan. Uusien ihmisten kanssa myös luovaan suunnitteluun tulee lisävirtaa, kun haetaan yhdessä tasapainoa ajattelun, persoonien ja kulttuuritaustojen välillä – aina se ei ole heti helppoa, mutta lopulta kyllä yleensä palkitsevaa, Snellman arvioi tiedotteessa.

– Vaikka luova suunnittelu on periaatteessa universaalia, eroja syntyy viimeistään, kun aletaan puhumaan kohderyhmistä. Saksa on paljon suurempi ja monikulttuurisempi maa kuin Suomi, mikä pakottaa tosissaan miettimään millaisilla viesteillä ja keinoilla ihmisiä kannattaa tavoitella – keskinkertainen ei riitä puskemaan läpi mediahälystä. Yhteistyössä on myös Suomea enemmän hierarkiaa ja työpäivät ovat pidempiä, hän jatkaa.

TBWA\Helsingistä muistutetaan, että opiskelijavaihdot ovat vähentyneet, mutta samaan aikaan Suomessa tarvitaan enemmän kansainvälistä työvoimaa ja ajattelun diversiteettiä kuin koskaan aiemmin.

Talent bnb -vaihto-ohjelman kautta halukkaita ja sopivia kandidaatteja arvioidaan säännöllisesti ja kun pari on löytynyt, ketjun toimistot sopivat yksityiskohdista työhön ja asumiseen liittyen. Tekijöiden palkka ja työnantaja ei muutu vaihtoaikana. Seuraavia pareja koordinoidaan nyt tulevalle syksylle. TBWA\Helsinki on osa TBWA-verkostoa, jolla on toimistoja 95 eri maassa, joten vaihtoehtoja on tarjolla.

– Moni on ponnistanut Helsingin TBWA:lta maailmalle töihin pysyvästi. Tämän ohella halutaan myös tarjota tekijöillemme mahdollisuus väliaikaisempaan työskentelyyn ulkomailla, vaikka pysyvä muutto ulkomaille ei olisikaan omalla kohdalla ajankohtainen tai mahdollinen, TBWA\Helsingin vastaava luova johtaja Laura Paikkari kertoo

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)