Unsplash/Valentin Balan
Ilmiöt

Urheiluun liittyvä vaikuttajamarkkinointi on kasvussa, koska brändit voivat saada siitä moninkertaisen hyödyn

18.3.2021 16:20
Toni Rajamäki
Urheilijoilla on sitoutunut seuraajaryhmä, mikä tekee vaikuttajamarkkinoinnista keskimääräistä tehokkaampaa.

Urheilumarkkinoinnin startupin 10.fi:n tuore kysely paljastaa, että koronapandemia on kasvattanut urheiluun liittyvää vaikuttajamarkkinointia Suomessa. Monet yritykset ovat ymmärtäneet, että esimerkiksi yksilöurheilijat saattavat olla tehokkaita markkinointityökaluja.

10.fi:n perustajan Erkko Simsiön mukaan sitä ei tarvitse ihmetellä, sillä yksilöurheilijoilla on sitoutunut seuraajaryhmä.

– Tutkimukset todistavat, että urheilijat ovat mainostajan näkökulmasta tuplasti tai jopa moninkertaisesti tehokkaampia vaikuttajia kuin somevaikuttajat yleisesti, Simsiö kertoo MarkkinointiUutisille.

– Tämä tarjoaa valtavan mahdollisuuden urheilijoille. Vaikuttajamarkkinointi kasvaa koko ajan, ja urheilijat ovat todistetusti tehokkaita vaikuttajia.

10.fi:n selvityksen mukaan joidenkin urheilijoiden ja seurojen sponsoritulot ovat jopa kasvaneet koronapandemian aikana. Vaikuttajamarkkinoinnin suosion lisääntyminen lienee yksi syypää siihen.

Simsiön mukaan urheiluyhteisössä on nähty koronapandemian aikana paljon luovia markkinointiratkaisuja. Se johtuu puolestaan siitä, että urheilijat ja seurat ovat entistä aktiivisempia sosiaalisessa mediassa, joka tarjoaa mahdollisuuden luovuuteen. Somesta onkin tullut tärkein urheilusponsoroinnin kanava Suomessa.

– Vaikuttajamarkkinointia ajatellen Instagram on se kanava, jossa urheilijat tuppaavat olla, mutta tietenkin eri kanavat tavoittavat eri kohderyhmiä, joten mitä aktiivisemmin urheilija näkyy eri kanavissa, sitä mielenkiintoisempi hän on.

Urheilupiireissä tärkein kysymys kuitenkin kuuluu, miten yritykset saadaan tajuamaan urheiluun liittyvän vaikuttajamarkkinoinnin tarjoamat mahdollisuudet? Yksi tärkeä asia olisi, että markkinointia osattaisiin mitata. 10.fi:n kyselyn mukaan vastaajat kokevat sponsoroinnin mittaamisen olevan yksi suurimmista ongelmista. Lähes viidennes vastaajista ei ole mitannut sponsoroinnin toimivuutta millään tavalla.

– Se on yllättävää, että monet ovat somessa eivätkä silti mittaa. Some antaa hyvän mahdollisuuden mittaamiseen, ja se on vieläpä helppoa.

Simsiön mielestä sponsoroinnin mittaamisen lisäksi urheiluyhteisön pitäisi viestiä brändeille, että myös yritykset käyvät kilpailua sosiaalisessa mediassa ja että urheilijat voivat olla siinä kisassa iso apu.

– Urheilijoilla on oma kilpailunsa, brändeillä omansa. Brändien välillä on samanlainen asetelma kuin urheilijoilla keskenään.

MAINOS
MAINOS
MAINOS