Kuva: Havu Gaming
Ilmiöt

Voiko digitaalinen pelaaminen tiivistää työyhteisöä? Haasteeseen lähtenyt mukaan jo viitisenkymmentä työnantajaa

3.12.2024 9:49
Mikko Perttunen
”Pelaaminen kehittää keskeisiä taitoja, joita arvostetaan nykypäivän työelämässä.”

Noin viisikymmentä suomalaista organisaatiota on lähtenyt mukaan e-urheilutoimija Havu Gamingin ja Duunitorin luomaan #pelaaylpeydellä-haasteeseen, jolla pyritään rikkomaan vanhentuneita mielikuvia kilpapelaamisesta ja tuomaan esille sen positiivisia vaikutuksia työelämässä.

Peliystävällisiä organisaatioita voi ilmiantaa listalle verkossa tai tekemällä sosiaaliseen mediaan postauksen #pelaaylpeydellä-merkinnällä. Listaa peliystävällisistä työnantajista päivitetään ja peliystävälliset työnantajat erottuvat listalla erityisesti teknologia-alan osaajille. Listalta ohjataan myös työnantajien mahdollisille avoimille työpaikoille.

MAINOS

Mukana haasteessa on esimerkiksi tunnettuja pörssiyhtiöitä, johtavia teknologia- ja asiantuntijataloja sekä valtionhallinnon toimijoita, kuten Elisa, Futurice, Knowit, Lounea, Supermetrics ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

– Yli puolet päälle 160 työntekijästämme kuuluu pelaavaan yhteisöömme. Yhteinen peliharrastus tuo ihmisiä yhteen myös vapaa-ajalla, kun pelaamme yhdessä useita erilaisia pelejä. Osallistujia on aina harjoittelijoista johtoon saakka, haasteessa mukana olevan finanssialan yritys ALM Partnersin HR-päällikkö Mikko Sipakko kertoo tiedotteessa.

Tampereen yliopiston pelaajabarometrin mukaan Suomessa on arviolta 170 000 aktiivista kilpapelaajaa, ja pelikulttuuri on vahvasti esillä myös työpaikoilla.

– Pelaaminen kehittää keskeisiä taitoja, joita arvostetaan nykypäivän työelämässä – tiimityö, ongelmanratkaisu ja digiosaaminen ovat kaikki asioita, joita kilpapelaajat hallitsevat, Havu Gamingin toimitusjohtaja Lasse Salminen kuvailee.

– Haluamme nostaa pelaajien ja pelaamisen arvostusta suomalaisessa yhteiskunnassa sekä työelämässä. Perinteisten lajien urheilijat nähdään usein vastuullisina, tavoitteellisina ja sisukkaina työntekijöinä, mutta nähdäänkö kilpapelaamista harrastavat tai edes e-urheilun ammattilaiset samalla tavalla? Salminen kysyy.