Kansalliskirjaston E-kirjasto on yksi julkishallinnon sarjan ehdokkaista. Kuvassa tiimi Outi Tommila, Marja Hjelt, Sade-Tuuli Siipola, Anna Tuomikoski ja Annastiina Louhisalmi.
Digitaalisuus

Vuoden digiteko -finalistit selvillä

17.9.2024 11:33
Mikko Perttunen
Voittajat valitaan avoimella yleisöäänestyksellä.

Vuoden digiteko -kilpailussa etsitään vaikuttavia suomalaisia digitekoja, jotka ratkaisevat yhteiskunnallisia ja työympäristöihin liittyviä haasteita sekä tuovat esiin digitalisaation parhaita puolia.

– Tänä vuonna kannustimme erityisesti startup-yrityksiä esittelemään digitekojaan, ja ne lähtivätkin innolla mukaan. Hienoa on myös julkisten organisaatioiden aktiivisuus osallistua kilpailuun vuodesta toiseen – julkisella sektorilla tehdään merkittävää digitaalista kehitystyötä, jolla on suora vaikutus suomalaisten elämään ja hyvinvointiin, kilpailun kumppaniensa kanssa jo viidettä kertaa järjestävän Atea Finlandin markkinointi- ja viestintäjohtaja Hanna Vesenterä sanoo tiedotteessa.

Tänä vuonna julkishallinnon sarjassa Vuoden digiteon tittelistä kisaavat Kansalliskirjaston E-kirjasto, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Digitaalinen sote-keskus ja Pirkanmaan hyvinvointialueen Tays Unipoliklinikka.

Yritysten ja startuppien sarjan finalistit puolestaan ovat Medicubexin e-Terveysasema, Biocoden hiilijalanjälkilaskuri ja Diakonia-ammattikorkeakoulun Huono-osaisuus Suomessa -karttasivusto.

Voittajat valitaan avoimella yleisöäänestyksellä, joka on auki syyskuun loppuun.

MAINOS