Jabran äskettäin julkaisema tutkimus keskittyy Z-sukupolven eli zoomereiden työelämäasenteisiin. Tutkimustulosten mukaan joustavuus on 35 prosentille tärkeämpää kuin mikään muu tekijä työpaikan valinnassa. Palkka on tärkein vain 4 prosentille.
Tulokset kertovat myös, että 52 prosenttia Z-sukupolven edustajista tuntee itsensä stressaantuneeksi ja kokee työssään burnout-oireita, mutta kertoo silti tuntevansa itsensä onnelliseksi työssään. 36 prosenttia taas tuntee olonsa epämukavaksi keskustellessaan esihenkilönsä kanssa siitä, että tuntee olonsa onnettomaksi työssään.
Uraa henkilökohtaista elämää tärkeämpänä pitää 43 prosenttia tutkimukseen vastanneista. 89 prosenttia heistä työskenteleekin työpaikoissa, joissa he voivat valita omat aikataulunsa.
Z-sukupolvi sanoo olevansa tyytyväinen työhönsä, mutta harkitsee samalla kuitenkin työpaikkansa jättämistä. Vaikka yli 70 prosenttia on tyytyväisiä, 52 prosenttia kertoo olevansa loppuun palaneita ja 48 prosenttia aikoo vaihtaa työpaikkaa seuraavan vuoden aikana.
Vielä ei tiedetä, ovatko tutkimustulokset jatkoa niin sanotulle hiljaisen lopettamisen trendille. Hiljaisella lopettamisella tarkoitetaan sitä, että työntekijä haluaa pitää työpaikkansa, mutta tekee vain työn edellyttämät minimivaatimukset. Tulokset voivat kertoa myös siitä, että 74 prosenttia zoomereista uskoo työpaikan vaihtamiseen urakehityksen edistäjänä.
Lue myös: 70 prosenttia markkinoinnin ammattilaisista harkitsee työpaikan vaihtoa