Kuva: Canva Pty Ltd.
Ilmiöt

Migreeniverkosto lanseerasi Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatin – pilottijaksolla mukana digi- ja markkinointitoimisto Meom

13.9.2024 8:56
Mikko Perttunen
Arviolta 700 000 suomalaista sairastaa migreeniä jossain muodossa.

Suomen Migreeniyhdistyksestä ja lääkealan yrityksistä koostuva Migreeniverkosto lanseerasi Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatin eilen Euroopan migreenipäivänä.

Sertifikaatti on aloite, jonka avulla tavoitellaan työelämän muuttamista migreeniystävällisemmiksi.

Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatissa organisaatio saa itselleen listan migreeniystävällisistä teoista, joista jokainen työnantaja valitsee toteutettavat kohteet ja sopii konkreettisten parannusten toteuttamisesta.

MAINOS
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Vuoden kestävällä pilottijaksolla mukana ovat IT- ja liiketoimintakonsulttiyhtiö CGI, eläkevakuutusyhtiö Veritas sekä jyväskyläläinen digi- ja markkinointitoimisto Meom. Sertifikaatti tulee kaikille työnantajille avoimeksi vuoden 2026 alusta alkaen.

–Kun työoloja kehitetään, migreenin aiheuttamat poissaolot vähenevät ja työntekijän työkyky ja -tehokkuus paranevat. Samalla migreenin aiheuttamat kustannukset työnantajille ja koko yhteiskunnalle vähenevät. Sertifikaatista on hyötyä kaikille työyhteisössä, ei pelkästään migreeniä sairastaville työntekijöille, Suomen Migreeniyhdistyksen toiminnanjohtaja Sirpa Hietaranta kommentoi tiedotteessa.

Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatti lanseerattiin eilen Euroopan migreenipäivänä.

Migreeni on aikuisiän yleisin neurologinen sairaus, jota sairastaa arviolta noin 700 000 suomalaista. Suurin osa migreeniä sairastavista on työelämässä. Tutkimuksen mukaan migreeni on 15–49-vuotiaiden naisten keskuudessa tautitaakaltaan merkittävin elämää ja työntekoa haittaava sairaus.

Migreeniyhdistyksen vuodenvaihteessa 2023–2024 teettämän kyselyn mukaan jopa 94 prosenttia vastanneista kertoo migreenin vaikuttavan työntekoon.

MAINOS