Suomen Migreeniyhdistyksestä ja lääkealan yrityksistä koostuva Migreeniverkosto lanseerasi Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatin eilen Euroopan migreenipäivänä.
Sertifikaatti on aloite, jonka avulla tavoitellaan työelämän muuttamista migreeniystävällisemmiksi.
Migreeniystävällinen työpaikka -sertifikaatissa organisaatio saa itselleen listan migreeniystävällisistä teoista, joista jokainen työnantaja valitsee toteutettavat kohteet ja sopii konkreettisten parannusten toteuttamisesta.
Vuoden kestävällä pilottijaksolla mukana ovat IT- ja liiketoimintakonsulttiyhtiö CGI, eläkevakuutusyhtiö Veritas sekä jyväskyläläinen digi- ja markkinointitoimisto Meom. Sertifikaatti tulee kaikille työnantajille avoimeksi vuoden 2026 alusta alkaen.
–Kun työoloja kehitetään, migreenin aiheuttamat poissaolot vähenevät ja työntekijän työkyky ja -tehokkuus paranevat. Samalla migreenin aiheuttamat kustannukset työnantajille ja koko yhteiskunnalle vähenevät. Sertifikaatista on hyötyä kaikille työyhteisössä, ei pelkästään migreeniä sairastaville työntekijöille, Suomen Migreeniyhdistyksen toiminnanjohtaja Sirpa Hietaranta kommentoi tiedotteessa.
Migreeni on aikuisiän yleisin neurologinen sairaus, jota sairastaa arviolta noin 700 000 suomalaista. Suurin osa migreeniä sairastavista on työelämässä. Tutkimuksen mukaan migreeni on 15–49-vuotiaiden naisten keskuudessa tautitaakaltaan merkittävin elämää ja työntekoa haittaava sairaus.
Migreeniyhdistyksen vuodenvaihteessa 2023–2024 teettämän kyselyn mukaan jopa 94 prosenttia vastanneista kertoo migreenin vaikuttavan työntekoon.