Kuva: Canva Pty Ltd.
Ilmiöt

Oulun yliopiston tutkimuksiin perustuva vastuullisuustesti tuo uuden työkalun erityisesti mikro- ja pk-yrityksille

26.8.2024 11:50
Mikko Perttunen
Osana suurempien yritysten toimitusketjuja myös pienten yritysten raportointivelvollisuudet kasvavat.

Syyskuun alussa lanseerattava netissä tehtävä vastuullisuustesti tarjoaa yrityksille helpon tavan arvioida vastuullisuutensa nykytilaa ja tunnistaa kehityskohteita. Työkalu auttaa tukemaan mikro- ja pk-yritysten vastuullisuustyötä.

Vastuullisuustestin ovat toteuttaneet EU-rahoituksella Oulun yliopiston Kerttu Saalasti -instituutti, Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry sekä Kalajoen ja Ylivieskan kaupungit.

Vastuullisuustestissä kartoitetaan seuraavat osa-alueet: taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ekologinen vastuullisuus ja vastuullisuuden viestintä. Jokaiseen osa-alueeseen sisältyy 15 väittämää eli yhteensä 60 väittämää. Itsearviointitesti perustuu Oulun yliopiston tekemiin tutkimuksiin ja sen kehityksessä on hyödynnetty yrityksiltä ja elinkeinoelämän asiantuntijoilta koottua tietoa.

Verkossa vapaasti käytettävä vastuullisuustestiä voivat hyödyntää kaikki suomeksi toimivat yritykset toimialasta ja sijainnista riippumatta. Työkalun tulosraportti antaa käytännön kehitysvinkkejä yritysvastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseen.

MAINOS