Kuva: Canva Pty Ltd.
Toimistot

Suomalaiset pienten lasten vanhemmat kaipaavat työelämään lisää joustoa lainsäädännön kautta – kyselyn perusteella flex-washing rehottaa toimistotyöpaikoilla

8.8.2024 11:57
Mikko Perttunen
Kysely kertoo, että työnantajat antavat usein harhaanjohtavaa tietoa työn joustavuudesta.

Remoten keväällä toteuttama kysely kertoo, että suomalaiset toimistotyötä tekevät vanhemmat haluavat työelämään lisää joustoa lainsäädännöllä. 82 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että työelämän joustavuutta tulisi lisätä juuri lainsäädännön kautta.

Joustavammalla työllä tarkoitetaan muun muassa joustoa työntekemisen paikan ja ajan suhteen, kuten valinnanvapautta etätyön suhteen.

Kyselyyn vastasi keväällä 601 suomalaista toimistotyötä tekevää vanhempaa, joilla on vähintään yksi alle 5-vuotias lapsi.

Remoten kysely osoittaa myös sen, että työelämässä on yleistä niin sanottu flex-washing-ilmiö eli joustavaa työtä koskeva arvopesu, jossa työnantaja antaa väärää tietoa tai katteettomia lupauksia joustavan työn mahdollisuudesta työntekijöille tai rekrytoitaville.

69 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo, että heidän työnantajansa ovat antaneet väärää tietoa tai turhia lupauksia yrityksen joustavan työn mallista.

Lisäksi 77 prosenttia vastaajista kertoo, että heidän työpaikallaan on heikennetty etätyömahdollisuuksia koronapandemian jälkeen, mikä on vaikuttanut kielteisesti heidän elämäntilanteisiinsa. Kaikista vastaajista 70 prosenttia kertoo suunnittelevansa työpaikan vaihtoa, jos fyysistä läsnäolopakkoa lisätään nykyisellä työpaikalla.

Lue myös: Markkinoija ei palaa toimistolle, jos etäily on hänen työnsä ainoa vapaus

MAINOS
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Remoten kyselytutkimukseen vastasi tänä keväänä 601 suomalaista toimistotyötä tekevää vanhempaa, joilla on vähintään yksi alle 5-vuotias lapsi. Vastaajista 62 prosenttia oli naisia, 28 prosenttia miehiä. Loput 10 prosenttia ei halunnut kertoa sukupuoltaan tai tunnistautuu ei-binääriseksi.

MAINOS